Rijeka: ZaŠto

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

ZAjedničko ŠTOvanje

Rijeka, 22. studeni 2009. (IBA) - Nakon poduže stanke, ZaŠto?! se vratio u naš grad. Udruga Mladi za Krista tj. MZKovci su nakon stanke ponovno započeli s organiziranjem ZAjedničkih ŠTOvanja. Iako je ZaŠto?! prvotno bio osmišljen za mlađu populaciju, zanimljivo je da je ZaŠto?! privukao pripadnike različitih generacija. Drago nam je da se to nastavlja i da različite generacije i različite skupine ljudi prepoznaju duhovnu vrijednost u ovakvom načinu zajedničkog štovanja. ZaŠto?! se održava u  BC Rijeka, a vrata su otvorena svim zainteresiranima.

Prvi ovosezonski ZaŠto?! održan je 25.10., a drugi je bio u nedjelju 22.11. ZaŠto?! je oba puta bio tako koncipiran da se zajedničko druženje sastojalo od više segmenata te su sudionici sami mogli odrediti i izabrati u kojoj mjeri žele sudjelovati. Tema prvog ZaŠto?! je bila "Pogled u sebe", a drugog "Pogled oko sebe". Sudionici su prvo samostalno prolazili kroz 4 interaktivne postaje, a zatim su svi zajedno uz bend Kristina mogli nastaviti štovanje Boga uz glazbu.

Evo što su rekli neki od putnika koji su se odvažili na ovaj oblik duhovnog putovanja...

"Svidio mi se duhovni izazov koji je stavljen pred mene, a posebno način na koji je to učinjeno - način koji meni daje dovoljno prostora i slobode."

"Posebno mi se svidjela postaja "Egzamen" i to što sam mogla uzeti karticu doma sa sobom. Nešto novo sam naučila i sada mogu o tome nastaviti razmišljati i dalje."

"Kad će biti sljedeći ZaŠto?! Jedva čekam!

Evo odgovora: sljedeći ZaŠto?! će biti Adventni ZaŠto?!, a datum će biti naknadno objavljen.

Irena Dragaš

(Foto: Stevo Vuletić) 

 

(Foto: Blaženka)