Andrijaševci, Cerna: posjeta Vojvođana

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Posjeta BC Subotica  i BC Ljutovo Istočnoj Slavoniji

Andrijaševci, 22. studeni 2009. (IBA) -  Baptističke crkve u Andrijaševcima i Ljutovu, Vojvodina, povijesno su povezane preko Tome Dobutovića koji je redovito posjećivao taj vojvođanski kraj, a ta je povezanost pojačana i rodbinskim vezama. Sve su to razlozi za posjetu ovih dviju vojvođanskih crkava Andrijaševcima i Cerni.

Kako bi korist od posjete bila veća, gosti su se podijelili i posjetili na jutarnjoj službi BC Andrijaševci i BC Cerna. Svojim su doprinosima i porukom iz Riječi Božje svjedočili iskrenu vjeru u Spasitelja Isusa Krista te zagrijali i ohrabrili srca okupljenih. Vrijedne domaćice pripremile su dovoljno hrane za sve što je omogućilo uživanje u zajedničkom ručku i razgovoru. Bila je to prilika za ponovni susret sestara i braće koje se dugo nisu vidjeli, ali i za dogovor nekih budućih posjeta. Prva takva prigoda je za proslavu 70-te godišnjice crkve u Ljutovu koja će biti 13. prosinca 2009.

U 17:00 je sati većina vjernika iz Bc Andrijaševci i Cerna uživala u koncertu Vojvođana koji je održan u Crkvi Božjoj u Vinkovcima. Želju je svih da se uskoro dogodi novi susret.

David Dobutović