Zagreb: radionica i krštenje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Vikend bogat događanjima

Zagreb, 14. i 15. studenoga 2009. (IBA) - Duhovni wellness dogodio se u subotu u prostorima BC Zagreb u Radićevoj ulici. Tim kreativnih mladih osoba napravio je okruženje i atmosferu poticajnu za opuštanje i usredotočavanje na Boga i njegovu prisutnost u našim životima.

U vremenu brzine i hitnosti bilo je to vrijeme koje je posjetiteljima omogućilo da zastanu i cijelo svoje biće usmjere na našeg Stvoritelja. Biblijski tekstovi, poticajne misli i molitve, glazba, mirisi, svijeće i dekoracija ne mogu se dosljedno pretočiti u tekst kao ni ono što se u ovoj interaktivnoj duhovnoj obnovi događalo između svakog sudionika i Boga. Ipak, izrazito pozitivne reakcije govore o tome da poticaji na molitvu za bližnje, divljenje Stvoritelju i onom što je stvorio, prepuštanje Bogu naših grijeha, strahova i oluja nisu ostali samo poticaji.

Iako forma „Duhovnog wellnessa“ u Baptističkoj crkvi Zagreb nema tako dugu tradiciju kao neki drugi oblici štovanja, molitve i slavljenja događaj poput ovoga širom otvara vrata za sve one sličnoga karaktera koji će, nadamo se,  uslijediti uskoro.

Krštenje

U nedjelju su Nikolina, Ana, Aron, Roberto i Sara i Josip javnim krštenjem potvrdili svoju vjeru u Boga. Bio je to trenutak u kojem su se dvije baptističke crkve (BC Zagreb i BC Dubrava) udružile u radosti prihvaćanja novih vjernika u svoju sredinu.

Starješina BC Zagreb, Željko Mraz u propovijedi  “Nasljedovati Isusa u krštenju”  postavio je pitanja: „Zašto krštenje?“, „Što je krštenje (i kako ga prakticirati)?“, te „Što poslije krštenja?“. Odgovori su proizašli je iz biblijskih tekstova Poslanice Rimljanima 6:3–4 i Evanđelja po Mateju 28:18-20.
Čin krštenja vodili su Steven Bell (BC Dubrava) i pastor Zdenko Horvat (BC Zagreb).

Prema uhodanoj tradiciji svečanom ali i veselom tonu ovog događaja doprinos je dao i zbor Nebo, a radostan događaj za dvije crkve zaokružen je toplom atmosferom i druženjem na domjenku.

 

(foto i tekst: M. Blažek)