Pakrac: prinošenje i Dan zahvalnosti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Svečanosti u Baptističkoj crkvi Pakrac

Pakrac, 8. studenog 2009 (IBA) - Osobito svečana bila je nedjelja u pakračkoj baptističkoj crkvi. Jutarnje bogoslužje započelo je molitvom za sve progonjene kršćane. Ujedinjeni u toj molitvi, vjernici su zahvaljivali za mir i toplinu Doma Gospodnjega u kojem su se okupili da u zajedništvu mole za blagoslov nad malim dječakom. Pastor Timothy i supruga mu  Ivana donijeli su pred Gospodina svoga trećeg sina. Elim Eliab bio je dovoljan razlog da  čitava zajednica bude razdragana u slavljenju Gospodina i molitvi.

Za blagoslov nad Elimom i cijelom obitelji molio je Darko Mikulić, pastor baptističke crkve iz Slavonskog Broda. Iako baptisti ne krštavaju malenu djecu oni ipak s radošću prinose svoju djecu u Domu Gospodnjem i u molitvi s vjerom zazivaju blagoslov nad najmanjima. 'Ići stopama Abrahamove vjere izazov je svima nama da tako nasljedujući njegovu vjeru i mi postajemo djecom Božjom - ljudima vjere. Upravo je to ono što želimo i molimo za malog Elima. Kao roditelji, radujemo se daru s neba no nikada ne smijemo zaboraviti Onoga od koga sve primamo. Poznavati Boga naša je najveća radost,' naglasio je pastor Mikulić. 

Ova svečanost bila je prilika da se istakne važnost posvećenih i Bogu predanih obitelji koje su danas ne samo blago svih baptističkih crkava nego i društva u kojemu živimo i djelujemo. 'Neka Bog čijim su putovima hodili oci naši Abraham i Izak, Bog koji nam je pastir bio otkako postadosmo pa do danas, anđeo koji nas od svakog zla izbavljao – djecu našu blagoslovi!' (Postanak 48:15)

I poslijepodnevno bogoslužje proteklo je u zahvaljivanju. Dan zahvalnosti u pakračkoj crkvi već je više godina posebna svečanost na koju su pozvani mnogi prijatelji. Tako je i ovo poslijepodne provedeno u zajedništvu vjerničke obitelji s dragim prijateljima iz grada.

Starozavjetni blagdani zahvalnosti bili su obiteljski blagdani na kojima su uvijek svi, počevši od najmanjih do najstarijih, radosno sudjelovali. Tako je pakrački dan zahvalnosti ove godine bio ponovno bogat programima djece i mladih, glazbom i slavljenjem. Riječ Božju sa svima podijelio je pastor Darko Mikulić naglašavajući kako samo zbog Kristove žrtve na Golgoti i njegova križa mi danas možemo odmarati u blagoslovima koje smo primili. Kristov uzvik na križu: 'Dovršeno je!' (sve je plaćeno!) najveći je razlog za zahvalnost jer u Kristu smo sve ostalo primili. On nas je oslobodio da kao djeca možemo pristupiti Ocu i uzeti svaki dar iz njegove ruke!

Bogoslužje zahvalnosti potrajalo je dugo u večernje sate uz plodove zemlje, kolače, čaj i toplinu zajedništva. 'Zahvalni smo Bogu što nas je kao zajednicu posebno blagoslovio službom i posjetom brata Darka s obitelji' riječi su pastora Timothy Špičaka.