Savez Baptističkih Crkava u RH

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

U Novome listu od 11. prosinca objavljen je prikaz knjige Mattija Korpiaha »Prinos povijesti Evangeličke Crkve u Slavoniji« objavljenu u biblioteci Folia Protestantica Croatica Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik.

Tekst Jaroslava Pecnika možete pročitati ovdje.

Znanstvena literatura o Matiji Vlačiću Iliriku na hrvatskom jeziku obogaćena je ovih dana još jednim važnim djelom: prijevodom knjige Luke Ilića Teološka biografija Matije Vlačića Ilirika – proces radikalizacije u Flaciusovoj misli, izvorno objavljene na engleskom jeziku kod uglednog njemačkog nakladnika Vandenhoeck & Ruprecht. Ilić je teolog i povjesničar reformacije podrijetlom iz Karlovca, koji se nakon magisterija na Vrije Universiteit u Amsterdamu i doktorata na Evangeličkom (luteranskom) fakultetu u Philadelphiji nastanio u Njemačkoj, gdje je od 2010. do 2014. godine bio znanstveni suradnik na Leibnizovu institutu za europsku povijest u Mainzu, a otada radi kao župnik evangeličko-luteranske crkve u Württembergu. Valja napomenuti da je osim povećeg broja znanstvenih radova na razne teme vezane uz Vlačića uvelike pridonio popularizaciji istarskog teologa i predanim angažmanom na organizaciji međunarodnog skupa »Matija Vlačić Ilirik« u Labinu.

Opširnije...

Kao i svake godine, tako će se u veljači sljedeće godine od 16. - 18. veljače 2017. u Life centru u Crikvenici održati konferencija 'Ima nade'. Gost govornik bit će Paul Washer, poznati biblijski učitelj i konferencijski govornik. 

Zabilježite datum! Zbog velikog interesa organizatori očekuju da im se javite kako bi na vrijeme mogli započeli sa organizacijom. Više informacija o konferenciji uskoro.

 

Belica 13. ožujka 2016. (IBA) - Zajednice u Muđimurju od 30. svibnja do 5. lipnja 2016. godine planiraju održati evangelizaciju u gradu Čakovcu. Isusov nalog u Mateju 28. konstanta je svake žive crkve. Isusova vlast “nebeska i zemaljska” tijekom vremena nije izgubila snagu. 

Opširnije...

Dragi čitatelji "Vremena s Biblijom"  i svi koji žele prisustvovati, srdačno su pozvani na 5. susret "Dani s Biblijom" u "LIFE CENTRU" u Crikvenici . Uz bogat program kroz sama predavanja nudi se i prilika za svjedočanstva , slavljenje te druženje u slobodno vrijeme i zajedničkim obrocima.
Predavač: Sestra Karin Rudies iz Njemačke 
Opširnije...