Savez Baptističkih Crkava u RH

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Baptistička crkva Požega djeluje od 1972. godine, a zajednica vjernika je prolazila kroz različite uspone i padove tijekom godina. Danas su zahvalni Bogu jer zajednica  i dalje djeluje po milosti Božjoj, te može rasti i svjedočiti o Njegovoj milosti u Požegi.

Opširnije...

Djelovanje Baptističke Crkve Pušćine seže u tridesete godine 20. st., a 1938. godine bilježi se prvo krštenje na obližnjoj rijeci Dravi. Začetnici su crkve braća Josip i Juraj Horvat, a prva okupljanja nove crkvene zajednice održavaju se u kući njihova oca Franje. Taj će se prostor kasnije preurediti i postati mjesto na kojem se zajednica okupljala sve do 1988. godine kada seli u novu zgradu gdje se nalazi i danas.

Opširnije...

Baptistička crkva Petrinja ove godine obilježava 85 godina djelovanja i 10 godina okupljanja u novoj zgradi. Crkva je živa i radosno se okuplja na mnogim bogoštovljima. Vodstvo crkve zajedno s pastorom  predano je u službi i misiji, a crkva je jedinstvena u čežnji za dostizanjem novih ljudi, iskazivanju ljubavi, izgradnji vjernika, podizanju mlade generacije i njegovanju zajedništva u radosnom slavljenju Gospodina. Gospodin je doista vjeran i dobar prema njima, zato ga i u ovim neizvjesnim vremenima proslavljaju.

Opširnije...

Povijest djelovanja BC Peteranec seže unazad tridesetak godina kada se u tom mjestu počela okupljati skupina vjernika u kućnoj grupi, a od 2004 godine imaju i svoj vlastiti prostor za bogoštovlja. Ova zajednica nije velika, ali iskreno se nadaju se da će dosadašnje sijanje Riječi Božje uroditi plodom u svoje vrijeme. Kao svoj najveći problem trenutno vide to što nemaju pastora koji bi sustavno radio s članovima crkve i sa zainteresiranim prijateljima zajednice.

Opširnije...

Baptistička crkva Pakrac je prošle godine proslavila 80 godina postojanja i 20 godina od obnove crkvene zgrade nakon Domovinskog rata. Tijekom svih ovih godina u crkvi je služilo sedamnaest pastora, a trenutačno je u službi pastor Mirče Manavski. U crkvi se okupljaju vjernici svih dobi, no ipak pretežno su stariji članovi kao dugogodišnji vjernici. U BC Pakrac se održava osnovnoškolski i srednjoškolski vjeronauk, razni tečajevi, proučavanja Biblije kako za vjernike tako i za prijatelje crkve.

Opširnije...

Prvi baptistički vjernici pojavljuju se u Osijeku 1908. godine ali organizirano djelovanje baptista kao crkve počinje od 1915. godine kada u Osijek dolazi Janoš Banković, koji do tada već djeluje u mjestima u okolici Osijeka kao što su Andrijaševci, Cerna i Vinkovci. 2015. godine je obilježeno 100 godina organiziranog djelovanja baptista u gradu Osijeku. Danas Baptistička crkva Osijek okuplja vjernike svih generacija  iz  Osijeka i okolnih mjesta  (Ladimirevaca, Belišća i Valpova), a službu pastora trenutno vrši Igor Peričić.

Opširnije...

Čakovec, 11. listopada 2020. (IBA) - Od 2010. godine BC Betanija početkom listopada organizira trodnevne evangelizacijske konferencije, kako za slušatelje radio emisija 'Sola Gratia' koje se emitiraju već 17 godina, tako i za ostale žitelje Čakovca i Međimurja. Nakon pitanja 'Gdje je ljubav?' i 'Gdje je mir? protekle dvije godine, ove godine tematsko pitanje glasilo je 'Gdje je sigurnost?'

Opširnije...

U najsjevernijem gradu Hrvatske koji broji oko 7.000 stanovnika djeluje Baptistička crkva „Crkva Isusa Krista“ Mursko Središće. Uz vjernike iz samog Središća redovito im se pridružuje i nekolicina vjernika iz Lendave u Sloveniji. Premda ova crkva nije brojčano velika poznata je po svojim aktivnostima podupiranja udomiteljstva, kršćanskog savjetovanja i kršćanskog kazališta. Pastor crkve je Vlado Hoblaj.

Opširnije...

Rijeka, 27. rujna 2020. (IBA) - U prostorijama Pastoralnog centra 'Riječ i život' otpočela je PRO/radionica. Radionica se održava u suradnji Sveučilišnog centra za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik i Baptističke crkve Rijeka. Cilj PRO/radionice je kod sudionika osnažiti svijest o zahtjevnosti i potencijalima službe propovijedanja, a osobito o izazovima pred kojima se nalazi suvremena propovjednička praksa.

Opširnije...