Zagreb: koncert Danka Tomanića

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Meni je živjeti Krist

 

Zagreb, 12. studenog 2009. (IBA) - U četvrtak je u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, Danko Tomanić održao još jedan u nizu koncerata kojim ove godine obilježava dvadeset godina svog glazbenog stvaralaštva.

 

Cijeli koncert bio je svojevrsno svjedočanstvo kroz koje je Danko svima želio obznaniti gdje nalazi inspiraciju za svoje pjesme i otkuda crpi snagu za svakodnevni život. Njegove su pjesme duboko nadahnute biblijskim tekstovima i osobnim susretom s Gospodinom. Još od prvih pjesama poput one Poziv pa sve do ovih najnovijih Znam i Meni je živjeti Krist, Danko jasno izražava svoju vjeru u Krista i pri tome poziva svoje slušatelje da i sami promisle o svom životu. Njegova iskrenost i neposrednost pristupa rijetko koga ostavljaju ravnodušnim, a to je i publika na ovom koncertu pokazala svojom reakcijom.

Premda je koncert najavljen pod nazivom Večer duhovne šansone, jer šansona jest Dankov temeljni glazbeni izričaj, slušatelji su mogli uživati i u bogatstvu raznovrsnih glazbenih aranžmana kojima su osvježene neke dobro poznate pjesme. Sveukupnom je dojmu doprinijela izuzetna glazbena ekipa – Luka Drvoderić, Abel Kovačević, Branko Kovačević, Maasej Kovačević iz grupe Adonai, te Bojan Ivković i Denis Salijev iz Siska uz potporu pratećih vokala – Goran Goga, Maja Hošnjak, Charlene Hiller i Maja Nadaždi.

Izraz svjedočanstva je i humanitarni predznak ovog koncerta koji je organizirala Hrvatska zaklada za školovanje slijepih 'Marko Brkić'. Tako su ovim koncertom povezana dva važna segmenta Dankova života, duhovna glazba i aktivno sudjelovanje u borbi za kvalitetniji život slijepih i slabovidnih osoba kojima i sam pripada.

Svojim pjesmama i životnim entuzijazmom Danko je još jedanput pokazao kako bez obzira na životne okolnosti čovjek može pronaći smisao i sreću u životu s Bogom.   

Svjetlana Mraz