Karlovac: evangelizacija

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Pastor Rob James navijestio Isusa

Karlovac, 06. - 08. studenoga 2009. (IBA) - U dugoreškoj i karlovačkoj baptističkoj crkvi održani su evangelizacijski susreti. Navjestitelj 'Radosne vijesti o Isusu Kristu Bogu našemu i Spasitelju', (Ivanovo evanđelje) bio je pastor Rob James koji je zajedno sa svojom suprugom Mo za tu priliku doputovao iz Walesa.

Isus nije samo dobar učitelj, prorok ili neosporna povijesna osoba, Isus je Bog koji je za sebe rekao da je «kruh života», bila je tema te prve večeri. Isus je "put", jedini put koji vodi u vječnost, i nitko do Oca ne može doći osim po Njemu, naglasio je pastor Rob druge evangelizacijske večeri. Na  nedjeljnom jutarnjem bogoslužju, Isus je predstavljen kao "pravi trs" koji daje plodonosan život svima koji ostaju u njemu. S nestrpljenjem je iščekivan večernji susret u karlovačkoj zajednici. I doista, Isus kao kruh života, jedini put do Oca i Isus kao pravi trs, jest onaj koji je "Gospodin", Bog svemogući pred kojim će se pokloniti svako koljeno nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića.

Pastor Rob nije propustio ohrabriti okupljene vjernike da, kao nosioci Radosne vijesti, pronose poruku o Isusu Kristu svim ljudima a prije svega svojim sugrađanima kako bi kroz pokajanje zadobili oproštenje grijeha.

Evangelizacijske su večeri predstavljale ohrabrenje za sve kroz zajedništvo braće i sestara te prijatelja, ljubav koja se izlijevala po Duhu u srca okupljenih dok su slušali Riječ i radosno pjevali Bogu na slavu.

(Vesna Brezović)

 

 

 
Pastor Rob James (foto: T. Kubica)