Službeno otvaranje Doma

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Obogaćena ponuda za srednjoškolce u Čakovcu

Čakovec, 16. listopada 2009. (IBA) - Početkom školske godine u Čakovcu, u prostorima Pastoralnoga centra, započeo je s radom Učenički dom 'Svjetionik'. Uslijedilo je u službeno otvaranje doma prigodnom svečanošću. Inauguraciji su uz učenike, njihove roditelje i osoblje doma prisustvovali i uzvanici iz javnog života grada i županije, ravnatelji škola koje djeluju u Čakovcu, te predstavnik ministarstva i članovi Izvršnoga odbora Saveza kao i vjernici iz okolnih baptističkih crkava.

Program je vodio Ivica Horvatić koji je pročitao pisma inozemnih donatora koji su omogućili izgradnju Pastoralnoga centra. Svečanost je obogaćena glazbenim, plesnim i recitatorskim točkama učenika doma i mladih iz Čakovca i okolice.

Skupu su pribivali i obratili mu se ravnatelj doma Josip Šipek, Predsjednik SBC-a Toma Magda, koordinator međunarodne pomoći Johannes Neudeck i gđa. Mirjana Krnjak, predstavnica državne uprave. Uz njih dobre su želje za uspješan rad doma izrazili dogradonačelnik grada Čakovca Veselin Biševac, predsjednik Županijske skupštine Petar Novački i izaslanik ministra znanosti obrazovanja i športa Darko Belović.

Iz Riječi je poslužio pastor Giorgio Grlj koji je učenike ohrabrio da uz sve svoje obveze nastoje kroz život učiti jezike, kako bi mogli biti su-govornici ljudima globaliziranoga svijeta, glazbu, jer se njome komunicira s božanskim i nadasve da nauče, upoznaju svoje srce. A to mogu ako dopuste da ih 'Bog nauči dane brojiti kako bi stekli mudro srce' (Psalam 90).

Za blagoslov i uspješan rad doma kao i za vlasti molili su pastori Toma Magda, Damir Pintarić i Ladislav Ružička. Skup je završio domjenkom koji su pripremile kuharice i osoblje učeničkoga doma uz pomoć učenika.