Mladi iz 'The Forge' u Siraču

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 5. rujna 2009. (IBA) - Već jedanaest godina grupa mladih iz crkve The Forge u Engleskoj dolazi u Sirač kako bi provela nekoliko dana s mladima iz Sirača u evangeliziranju i radu s djecom iz sela. 

Ove godine kamp se održao od 20. do 29. kolovoza dok se sam rad s djecom na školskom igralištu održavao od 24. do 28. kolovoza u prijepodnevnim satima. Osim Engleza, mladim Sirčanima došli su u pomoć, ali i na zajedničko druženje, mladi iz okolice, ali i Koprivnice i Njemačke.

Iako su zajedno proveli devet dana, najbolji dio kampa bio je rad s djecom na igralištu. Dan na igralištu započinjao je zagrijavanjem i igrama u natjecateljskom duhu. Nakon igara slijedio je kratak predah uz osvježenje, a zatim su slijedile pjesme i priče. Ove godine priče je vodila engleska grupa. Tjedan je bio pposvećen 'blaženstvima' iz 5. poglavlja evanđelja po Mateju. Kako bi se blaženstva što zornije prikazala djeci i ostala im u sjećanju popraćena su primjerima iz svakodnevnog života, događajima iz evanđelja i glumom u kojima su sudjelovala i djeca. Večernji dio kampa bio je rezerviran za večernje sastanke gdje se uz pjesme, pokoje svjedočanstvo i prilog proslavljalo Gospodina, a brat Matt iz Engleske imao je zanimljive poruke o milosti, „jeftinom” evanđelju, vanjskoj pobožnosti. Slobodno vrijeme se provodilo na bazenima u Lipiku, izletu u prirodi, razgovoru i zajedničkom druženju.

Osim što su Englezi molitvama i radom pomogli u evangeliziranju djece, pomogli su i financijski donirajući sredstva OŠ Sirač za pomoć u izgradnji odbojkaškog igrališta.

Devet dana zajedništva brzo je proletjelo. Ostaje nada i vjera da je sjeme Božje riječi palo na plodno tlo. Kako bi ga se nastavilo 'zalijevati', pokušat će se nastaviti rad s djecom i na jesen te organizirati zimski kamp, odnosno organizirati dječji tjedan u zimskim praznicima i tako nastaviti širiti evanđelje.