Zasvijetlio Svjetionik

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Čakovec, 8. rujna 2009 (IBA) - Početkom nove školske godine s radom je započeo i Učenički dom 'Svjetionik' pri Pastoralnom centru u Čakovcu. Riječ je o povijesnom trenutku ulaska u obrazovni sustav Republike Hrvatske. Školska je godina započela brifingom suradnika i zajedničkom molitvom za blagoslov početka i nastavka djelovanja doma.

Suradnički tim od devet ljudi predvođenih novim ravnateljem prof. Josipom Šipekom brinut će za 34 učenika koliko ih je do sada upisano. Dom raspolaže sa 28 dvokrevetnih soba s kupaonicom. U domu je osigurana prehrana kao i mogućnost učenja čime roditelji učenika iz mjesta u okolici Čakovca bivaju oslobođeni brige i troškova prijevoza, što je u situaciji kad je ukinut besplatni prijevoz velika stavka u kućnom budžetu.

U tim je svečanim trenucima došlo do izražaja ganuće među onima koji su proteklih godina iznijeli na svojim plećima kako izgradnju infrastrukture, tako i sve administrativne poslove nužne za početak rada. Posebno su pri tom bili radosni Bratoljub Horvat, spiritus movens cijelog projekta i prof. Josip Zbiljski koji je u pripremnom razdoblju svojim iskustvom i trudom odradio administrativni dio posla. Bratoljub Horvat je poželio da 'svi koji tu rade i žive budu zahvaćeni i poneseni Svetim Duhom. I svaka duša koja uđe pod krov ove ustanove, doživi da tu Bog djeluje.'

Opširnije na: www.svjetionik.org