'Ja jesam' na kampu 'Stari Čintaši'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Otok Ugljan, 11-20. srpnja 2021. (IBA) - I ove godine u grupi Stari Čintaši okupilo se 70-tak učesnika. U jutarnjem terminu „duhovnu“ hranu nam je servirao pastor Ružička na svoj osebujan način, promišljajući o Isusovim izjavama: „ja jesam“ iz Ivanovog evanđelja: ja sam kruh života, ja sam svjetlo svijeta, ja sam vrata, ja sam pastir dobri, ja sam uskrsnuće i život, ja sam put, istina i život te ja sam trs. 

Pastor Pintarić je u večerenjem terminu govorio o važnosti spoznaje Božje suverenosti. Bog je suvereni Bog ili nije uopće Bog, pa je temu „Gdje je sigurnost?“ obradio u tri predavanja „Tko je glavni“, „Je li Bogu išta nemoguće“ i „U Božjim (sigurnim) rukama“. O Božjoj slavi i sili govorio je u nastavku, također u tri predavanja. Zaključno, ohrabrio je prisutne predavanjem pod naslovom “Mirno spavaj jer Gospod je budan”. Tako ohrabreni smo se rastali, s pouzdanjem i povjerenjem u Gospoda koji je iznad svake vlasti, iznad svake sile i moći, koji je ne samo stvoritelj i odžavatelj života, već i čuvar i žrtvovatelj (darovatelj) života, koji nas drži u svojoj moćnoj ruci; On koji prebiva u nepristupačnoj slavi i sjaju, a ipak se dao ljudima dotaknuti u Isusu Kristu, čovjeku i Bogu, raspetom i uskrslom. 

Svojim svjedočanstvom su nas posebno ganuli Slavica Marčec i Jozefina Macek, jer smo mogli čuti kako je Bog velik i moćan, milostiv i nježan, kako brine za svako svoje dijete, čak i kad to dijete luta ili od nemoći i bolesti ne može ni ustati. 

Do slijedećeg susreta na Činti ili gore, nad zvijezdama...

Edita Turinski