BC Zagreb-Radićeva izabrala starješine i đakone

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 25. studenoga 2018. (IBA)  - BC Zagreb-Radićeva održala je Izbornu skupštinu za starješinstvo i đakone.

Nakon prvog kruga izbora – kandidacije, pred Skupštinom je bila lista sastavljena od onih koje su predložili članovi i vodstvo crkve, tj. oni koji su prepoznati da bi mogli obavljati starješinsku, odnosno đakonsku službu u zajednici.

Na Izbornoj skupštini, uz Božju su pomoć izabrane starješine i đakoni za naredno razdoblje od četiri godine. Zajednica je zahvalna Gospodinu da će Momir Blažek, Danijel Čeh, Željko Mraz i Ivan Vučetić nastaviti obavljati starješinsku službu.

Zahvalnost ide Gospodinu i za Sinišu Begovića, Branka Doračića, Željka Lovreca, Mateju Magdalenić, Renatu Magdalenić, Emila Moguša, Đuru Pavlića, Ivana Pigaca, Zorana Veršeca, Ljubicu Zemunović, Hinka Zlopašu i Ivana Željema. Neki od njih su već do sada obavljali đakonsku službu, a za druge je ovo prva prigoda sudjelovati u toj službi.

Bog je okupio vjerne u zajednici sa svih strana Zagreba i šire. Bog je blagoslovio zajednicu svojom djecom koja ga ljube, ljube crkvu i voljni su se dati Njemu na službu za izgradnju Božjeg kraljevstva kako bi BC Zagreb bila svjedočanstvo Božje milosti i ljubavi u gradu.

Neka bi Božja mudrost i sila Duha Svetoga bila nad cijelom zajednicom, a nadasve nad novoizabranim starješinama i đakonima.

Blaženka Merhaut Bjelopavlović