Humanitarni koncert za riječki hospicij

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 24. studeni 2018. (IBA) - Udruženi zbor ‘Gloria Dei’ održao je u riječkom Pastoralnom centru ‘Riječ i život’ humanitarni koncert.

Članovi baptističke crkve koji marljivo i ustrajno vježbaju zborsko pjevanje odlučili su javnim nastupom prikupiti financijska sredstva za riječki hospicij, jedinu takvu ustanovu za skrb o terminalno bolesnim pacijentima u Hrvatskoj. Rad hospicija predstavila je njegova ravnateljica, časna sestra Daniela Orbanić. Hospicij je osnovala riječka nadbiskupija i nakon što je postao sastavnim dijelom hrvatskog zdravstvenog sustava oko 70% financijskih potreba dolazi iz tog izvora dok se ostatak namiruje donacijama. Boravak u hospiciju potpuno je besplatan za korisnike.

Zboru su se za ovu priliku pridružili i pjevači iz drugih zajednica, a kao gosti nastupili su Jan Samardžija, hrvatskoj javnosti poznat iz nastupa u Supertalentu, te Ristream band s tri pjesme, a koji je ujedno i instrumentalno pratio pjevanje zbora. Program je vodila Edita Turinski. Prilog o koncertu zainteresirani će moći vidjeti u subotnjoj emisiji HTV-a ‘Duhovni izazovi.’ Koncert je također popratio i Radio Rijeka, a prilog će biti emitiran u nedjeljnoj emisiji 'Susreti' u večernjim satima.

Dobrovoljnim su prilozima okupljeni pripomogli rad hospicija s iznosom od 8 000 kuna.