Ivan Špičak uveden u službu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Daruvar – (IBA) U lijepom zajedništvu i punoj crkvenoj dvorani, na nedjeljnom jutarnjem bogoslužju 03. svibnja 2009. Baptistička crkva Daruvar svečanim je bogoslužjem pokazala dobrodošlicu mladom pastoru pripravniku. Brat Ivan Špičak je ovim bogoslužjem uveden u službu pastora pripravnika na godinu dana. Daruvarska crkva već duži niz godina nije imala pastora a njegovu službu vršilo je starješinstvo crkve. U traženju pastora  pozvali su brata Ivana koji se odazvao u službu. SBC u RH bio je na obostranu pomoć. Ivan je završio studij teologije i potom aktivno djelovao služeći nekim crkvama. O svom pozivu u službu u svom je kratkom osvrtu na bogoslužju, iskreno i osjećajno istaknuo Božje djelovanje i poziv te strah od ulaska u uzvišenu službu.

Na bogoslužju su se okupili vjernici okolnih crkava te drugi gosti. Svečanost je vodio brat Vlado Novaković, starješina  Daruvarske baptističke crkve. Podsjetio je sve nazočne na dosadašnje pastore i njihovo djelovanje u Daruvarskoj zajednici te naglasio kako je «njihov plašt pao na brata Ivana»! Uvod u molitvu izrekao je brat Franjo Špičak, pastor baptističke crkve Sirač koji je svojevremeno i krstio brata Ivana i bio mu pastor. Riječ iz pastoralne poslanice je navijestio brat Miško Horvatek, negdašnji pastor Daruvarske crkve a sada pastor baptističke crkve Emanuel iz Krapine naglasivši ozbiljnost i uzvišenost pastorske službe. Pozvao je također i crkvu da bude podrška mladom pastoru i nosi ga u molitvama.

Ispred Saveza baptističkih crkava na bogoslužju su bili brat Željko Mraz, glavni tajnik SBC u RH i brat Timothy-Ivan Špičak, pastor baptističke crkve u Pakracu. Brat Željko je iskazao radost zbog ovakvih događanja te ohrabrio crkvu i mladog pastora. Naglasio je veliku potrebu za suradnjom članova jedne od najstarijih naših crkava u Hrvatskoj sa jednim mladim i neiskusnim pastorom, no spremnim na službu. Brat Timothy-Ivan Špičak je donio cvijeće, čestitke i radost braće i sestara iz Pakraca zbog ovog događaja u crkvi u susjednom gradu. Poželio je blagoslov od Gospodina u odnosima crkve i pastora te crkava u tom okružju.

Svečanost je završila slatkim domjenkom što su ga pripremile sestre domaćinske crkve.

Bratu Ivanu i daruvarskoj crkvi, želimo blagoslov i svako dobro od Gospodina.

Timothy Ivan Špičak