Tatoo studio 3D

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Mošćenica – 01.-03.05.2009. (IBA) – U Mošćenici je održana omladinska konferencija  pod naslovom ''Tattoo studio 3D''. Pod ti se naslovom krila tema:  „duhovna tetovaža“, tj. duhovno obilježje ili znak istinskoga kršćanina, a to je Duh Sveti.

Konferencija je započela okupljanjem u petak poslijepodne. Nakon druženja i ponekog zalogaja oko 120 gostiju zajedno je s domaćinima započelo večernje slavljenje. Uz slavljenje kroz pjesmu bilo je i prilike čuti tri svjedočanstva mladih ljudi koji su govorili o onome trenutku kad su odlučili predati svoje živote Bogu. Pastor Miloš Komanović završio je večer kraćom porukom na temelju stiha iz 2. Korinćanima 1:22: ''On (Bog) nas je i obilježio pečatom i stavio nam u srca zalog – Duha''. Govorio je kako samo po osobnoj vjeri u Krista i pokajanju možemo postati djeca Božja i tad nas Bog svojim Duhom zapečaćuje te postajemo Njegovi za cijelu vječnost. Duh je naša ''nevidljiva duhovna tetovaža''. Tako je postavio temelje cijele konferencije i dao uvod za daljnje poruke.

U subotu ujutro pristiglo je još oko 50 gostiju tako da je u jednome trenutku bilo nešto više od 170 mladih iz Zagreba, Međimurja, Rijeke, Rovinja, Pule, Zadra, Karlovca, Daruvara, Pakraca, Cerne, Slovenije, Srbije, Siska i Petrinje. Pastor Toma Magda nam je približio temu svojom propovijedi. Biblijski tekst na kojem se temeljila poruka bio je iz poslanice Galaćanima 5:16-26. Ne samo da smo razmišljali o tome koji plod Duh proizvodi u našem životu, već smo se osvrnuli i na to kako naš život izgleda kad ne pustimo Duhu da nas vodi. Pred ljudima možemo glumiti svoje kršćanstvo i zavaravati ih duhovnim frazama koje smo naučili, ali Bog ljubi iskreno srce i samo na tome počiva Njegov blagoslov. Samo kristoliki život može biti znak našeg hoda s Bogom – to je naša ''izvanjska duhovna tetovaža''.

Subotnje poslijepodne proteklo je u grupnom radu. Svaka je grupa imala zadatak na što šaljiviji način prikazati zadani problem i isto tako ponuditi riješenje tog problema. Zadani problemi su bili: financijska kriza, mito i korupcija, Hrvatska vs. Slovenija i Facebook kao vrsta ovisnosti.

Program u subotu navečer počeo je kraćim slavljenjem nakon čega su gosti obogatili program prilozima koje su pripremili. Zatim su grupe imale priliku interpretirati svoje ideje kroz šaljive skečeve pred žirijem koji ih je ocjenjivao. Pobjednička grupa bila je „Mito i korupcija“ koja je dobila posebne ''Krizzi-bizzi trofeje'' za svoj doprinos. Tako je večer završila u opuštenoj i veseloj atmosferi.

Nastavak je uslijedio u nedjelju ujutro na bogoslužju gdje je nakon slavljenja i pokojeg priloga ponovo pastor Toma Magda dao poruku iz Božje riječi. To jutro tema je bila kako imati kršćanski život u izobilju o kojem Isus govori u Ivanu 10:10. Cijelo 9. poglavlje Ivanovog evanđelja bila je podloga za to da shvatimo da jedino ako počinjemo i završavamo s Isusom kao našim izvorom i jedinim vodičem i uzorom živimo naš kršćanski život u punini. Zavaravamo se ako mislimo da su pravila i propisi koje smo sami sebi nametnuli dokaz da smo kršćani – jedino kad nas Isus presvjedoči i kad zaista progledamo kao ovaj slijepi čovjek iz 9. poglavlja, vidimo da je On sve što nam je potrebno. On je naš dobri pastir! Nakon ručka u restoranu uslijedio je još koji sat razgovora i druženja sve dok i posljednji gost nije otišao kući.

Iskreno se nadamo, kao domaćini, da je Bog kroz ovu konferenciju svakoj osobi u nekoj mjeri promijenio život i da je ostavio vječni trag u njima, a isto tako i da će nam On omogućiti i blagoslov kroz konferenciju i iduće godine.