Mačkovec: seminar iz financija

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

U Mačkovcu održan seminar iz upravljanja osobnim financijama

Mačkovec, 21. studeni 2009. (IBA) - U Baptističkoj crkvi Mačkovec organiziran je praktični seminar za one koji želi prepoznati i uz Božji pomoć primjenjivati biblijske principe upravljanja novcem pod nazivom: 'Kršćani i novac.' U doba globalne ekonomske krize koja nije zaobišla ni našu zemlju važno je prepoznati što Biblija uči o novcu kao i o tome kakav bi trebao biti stav kršćana prema novcu. Predavanje se sastojalo od tri dijela:

1.Principi upravljanja osobnim financijama
2.Potrošnja i dugovi
3.Štednja i ulaganja
Predavač je bio dr. Josip Surća

U svakom vremenu ljudi su se suočavali sa financijskim problemima što ih je dovodilo u situaciju da se zadužuju, a to je još više ograničavalo njihovu slobodu po pitanju štednje, ulaganja i davanja. Danas, u globalnoj ekonomskoj krizi taj fenomen je postao još izraženiji. Takva situacija se pokazala katastrofalnom po pitanju međuljudskih i duhovnih odnosa.

Dva američka autora, Howard Dayton i Larry Burket shvatili su da je glavni problem upadanja u takve situacije nepoznavanje ili nepridržavanje biblijskih načela upravljanja financijama pa su pokrenuli udrugu "Crown Financial Ministries" sa namjerom da educiraju ljude u biblijskom pristupu upravljanja osobnim financijama. Na osnovu njihovog istraživanja uz potporu biblijskih činjenica kao i osobnim iskustvom, BC Mačkovec razradila je ovaj seminar i prikazala ga zainteresiranom slušateljstvu s ciljem da ljude ohrabri u preuzimanju konkretnih koraka k financijskoj slobodi. Seminaru je prisustvovalo oko 60 osoba. Seminar "Upravljanje osobnim financijama" nije predviđen kao udžbenik iz financijskog upravljanja već radije kao prikaz osnovnih načela upravljanja osobnim financijama sa biblijskog i praktičnog aspekta.

Audio zapis seminara u mp3 formatu kao i PowerPoint prezentaciju može se naručiti SMS-om na: 0922110727 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (poruka treba sadržavati ime i prezime i adresu).

Dejan Peras