Dan zahvalnosti u Andrijaševcima

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Dan zahvalnosti u Andrijaševcima

Zahvalni Slavonci

Andrijaševci, 18. listopada 2009. (IBA) - Cijelo se istočnoslavonsko okružje okupilo u Baptističkoj crkvi Andrijaševci da zahvali Bogu na njegovim darovima. Ove je godine poseban gost bio dopredsjednik Saveza BC Ladislav Ružička sa suprugom. Crkva je opet bila tijesna za sve prisutne. Posebnu su radost priredila djeca koja su otpjevala tri nove pjesme, a njihovi su talenti zaživjeli i sviranjem na novim instrumentima - bas i električnoj gitari.
Budući da je pastor crkve sa suprugom ujedno i voditelj ljetnog kampa Činta na Ugljanu prikazano je nekoliko slika koje govore o aktivnostima u kampu. Kako nas plodovi zemlje vesele jer u njima vidimo rezultat našega rada, tako nas vesele i plodovi Činte. Mnogi koji su bili na Činti postali su aktivni u svojim crkvama. Organizirali su i susret na 'Septembarskoj konferenciji' u Novom Sadu te je iz Hrvatske došao pun autobus mladih. Prošle se godine na Dan zahvalnosti prikupljao novac za Čintu, i ulog se isplatio, pa se to i ove godine ponovilo.

Bračni par Ružička, koji je bio u grupi 'Stari Čintaši' otpjevao je dvije pjesme: 'Tebi Bože moj' i 'Tražih da ugasim žeđ svoje duše'. Ilonka Čukić iz Osijeka je recitirala, a 'Cesarice' su otpjevale i odsvirale tri pjesme.

Dopredsjednik Saveza Ladislav Ružička pozdravio je sve prisutne te prenio poruku Božje riječi. Progovorio je o slici jednostavne dječje zahvalnosti, ali i o nezahvalnosti desetorice gubavaca iz Luke 17. Samo jedan, i to tuđinac, Samarijanac, vratio se i zahvalio. A gdje su moji, a gdje su naši? Nezahvalnost je poput gube, poput grijeha. Luka u 7. poglavlju svog Evanđelja govori o tome kako se Isus odnosio prema grešnicima. Neka žena na zlu glasu pere Isusu noge i ljubi ih, a Šimun mu nije iskazao ni minimum gostoljubivosti. Tko će biti zahvalniji? Bog nas drži vrijednima, jer smo na sliku Božju stvoreni. 'Primijetimo da je onaj drugi vrijedan kao i ja i iskazujmo Božju ljubav prema svima jer je Isus za sve došao', rekao je pastor Ružička.

Nakon službe domaćini su poslužili ručak te kolače, kavu i sokove. Po slavonskom običaju, ničega nije nedostajalo i gosti su još dugo ostali u zajedništvu jedni s drugima.

David Dobutović