Cerna proslavila godišnjicu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Slavlje povodom sedamdesetgodišnjice Baptističke crkve u Cerni

Cerna, 18. listopada 2009. (IBA) - U Baptističkoj Crkvi Cerna održano je svečano bogoštovlje povodom 70. godišnjice izgradnje molitvenog doma. Riječ je o ponešto zakašnjeloj proslavi koja je trebala biti održana prošle godine. Svečanosti su prisustvovali predsjednik SBC u RH Toma Magda i dopredsjednik Ladislav Ružička sa suprugama te vjernici istočnoslavonskog okružja, kao i vjernici iz drugih bratskih crkava iz Cerne.

Uvodno je govorio p. Toma Magda osvrćući se na više važnih obljetnica u ovih nekoliko godina u Savezu i mjesnim crkvama. Slavljenje su predvodili Mato i Andrea iz Osijeka, a svoj je doprinos s nekoliko pjesama dala i obitelj Cesar. Maja Jurman-Kovačić pročitala je kraći opis povijesti crkve u Cerni do izgradnje molitvenog doma (opširnije u sljedećem broju Glasa Crkve), a najstariji nazočni brat Mijo Tompa ispričao je neka od svojih sjećanja iz toga doba. Na projekciji je prikazano nekoliko starih fotografija s crkvenih događanja, a brat Mato Godanj, ceranski pjesnik, pročitao je svoju pjesmu napisanu za tu prigodu.

Pastor Ladislav Ružička nadahnuto je potom prenio poruku iz Božje riječi. Podsjetio je na činjenicu da je Isus Krist jedini pravi temelj i da sva nadgradnja kršćanskog nauka ima smisla i težinu u mjeri u kojoj vjernik ponire u dubinu poznavanja Krista i utemeljenosti u njemu.

Okupljeni su uživali u zajedništvu, slavljenju, Riječi. Nakon bogoslužja druženje je nastavljeno uz zakusku i poticajne razgovore.

Danijel Jurman-Kovačić