Krštenje u Daruvaru

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Još četvero u Knjizi života

Krštenje u Daruvaru

Još četvero u Knjizi života

Daruvar 4. listopada 2009. (IBA) - Prva nedjelja u listopadu ostat će  Marijani, Elizabeti, Miri i Vedrani urezana u pamćenje. Toga nedjeljnog jutra svojim su krštenjem javno posvjedočile vjeru u Krista, svoga Gospodina i Spasitelja.

Okupljene je biblijskim stihom pozdravio mladi daruvarski pastor Ivan Špičak: 'Radujte se uvijek u Gospodinu! Da ponovim: radujte se!' Biblija nam kaže da se cijelo nebo raduje svaki puta kad se grešnik kaje i obrati. Takva je radost vladala i među okupljenim vjernicima koji su prisustvovali svečanom činu krštenja.

Pastor Toma Magda, koji je obavio krštenje, podijelio je s okupljenima i poruku iz Božje riječi, koja se temeljila na tekstu iz trećega poglavlja Matejeva Evanđelja. Ivan Krstitelj imao je tu Božju milost da svojim očima vidi Mesiju. Ostaje zatečen kada mu Isus dolazi da ga Ivan krsti, jer se pojavio netko tko je veći od njega. Ivan kaže da 'On mora rasti, a ja se umanjivati', ja trebam nestajati jer samo je jedan glavni, Isus!

Izaija ga najavljuje: pripravite put! - jer Mesija treba doći. Obratite se, pokajte se, poravnajte staze. Kako ćemo dočekati Kralja ako naše staze, naši putevi nisu izravnani - ne samo s Bogom nego i s ljudima. Farizejima i saducejima koji dolaze da ih on krsti, Ivan kaže, 'Zmijski porodi!'. Kao da im govori: ulazak u vodu neće vas spasiti od Božjeg gnjeva! Trebate pokazati da ste se susreli s Gospodinom, s Kristom, da se zbog toga nešto u vašem životu promijenilo, trebate donijeti roda! To nije neki novi sustav pravila i odredbi, to je novi život - ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu. Posljedice su vidljive. Pastor poručuje novim sestrama: 'Isus očekuje od vas da odsad živite za njega, da budete drukčije, Isus očekuje promjenu. Pokajte se, pokažite taj plod, pokažite da ste doista susrele Krista.'

"Isus na svom krštenju govori Ivanu: pusti sada priče i premjeravanje veličine, važno je da ispunimo Božju volju. Činom krštenja pokazujemo ne samo da smo se pokajali i obratili nego i da smo spremni prihvatiti Božju volju, da nam je najvažnije što Bog kaže. Jer kada je čovjek poslušan Božjoj volji, onda Bog ima načina kako da mu otvori nebo" - napominje pastor Magda u svojoj poruci okupljenima.
 
Marijana, Elizabeta, Mira i Vedrana novi su stanovnici neba, stoga: "Radujte se uvijek u Gospodinu! Da ponovim: radujte se"!

Davor Š.