Okružna konferencija u Cerni

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Ceranci ugostili sestre i braću iz Istočne Slavonije

Cerna, 27. rujna 2009. (IBA) - U Baptističkoj Crkvi Cerna održana je okružna konferencija Istočne Slavonije na kojoj se okupilo sedamdesetak vjernika od Osijeka, Ladimirevaca, Vinkovaca, Andrijaševaca do Piškorevaca, Slavonskog Broda i Nove Gradiške, te bračni par Turinski iz Rijeke. Ovo je ujedno bio i zajednički sastanak ceranskih bratskih crkava koji se redovito održava svake posljednje nedjelje u mjesecu.

Zbog istovremenog održavanja konferencije u Novom Sadu te još nekih događanja, izostala je veća brojnost, ali ne i blagoslovi.

Bogoštovlje je započelo slavljenjem i prigodnim riječima Josipa Jendrička, biskupa Crkve Božje. Slavljenje su predvodili glazbenici iz obitelji Cesar te tim iz Evanđeoske crkve. Iz Božje riječi propovijedao je brat Tomislav Domović iz Osijeka. Govorio je o Kristovu dolasku i opomeni na budnost i aktivno iščekivanje. Nakon zajedničkog ručka prikazan je film kršćanskog znanstvenika Kenta Hovinda o starosti zemlje.

Na popodnevnom su se bogoštovlju pridružili novi sudionici. Bilo je podosta glazbenih priloga i jedno svjedočanstvo, a nakon toga je govorio brat Gereth, Amerikanac iz Slavonskog Broda. Prevodio ga je brat Miroslav iz Nove Gradiške. Govorio je o Isusovim djelima opisanim u 6. poglavlju Ivanova Evanđelja.

Današnji vjernici u Cerni sagradili su, uz Božju i bratsku pomoć, pomoćnu crkvenu zgradu. Time su se radosno  prisjetili svojih prethodnika koji su pred sedamdeset godina sagradili postojeći molitveni dom. Bila je ovo već treća organizirana konferencija, pa se pokazalo kako je sav trud oko gradnje dvorišne pomoćne zgrade isplatio, jer bez svega toga ne bi bilo moguće organizirati cjelodnevne konferencije niti pozvati toliko gostiju. "Zahvalni smo Gospodinu za tu mogućnost i nadamo se da će se i dalje u Cerni događati velike stvari Bogu na slavu. Božji blagoslov želimo svima koji ljube Gospoda!", zaključio je Daniel Jurman-Kovačić.