U to vrijeme godišta

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, prosinac 2023. (IBA) - U to vrijeme godišta je program Baptističke crkve Karlovac u suradnji raznih zajednica i vjernika kao poklon gradu Karlovcu za vrijeme adventa.

Prve nedjelje gostovao je zbor iz BC Rijeka, „Gloria Dei“. Srećko Ilšinović je bio nadahnut s idejom dolaska u Karlovac i počastiti nas sa nekoliko pjesama što je preraslo u koncert na radosti svih prisutnih i savršeno ukomponirano, započeo zbir do sada održanih događanja. Druge nedjelje dolazi Zbor BC Mačkovec i donose na svoj originalan način tu „Radost Božića.“ S bogatim vokalnim i glazbenim talentima, originalnim aranžmanima poznatih božićnih pjesama donijeli su nebesko slavlje u malu karlovačku zajednicu. Sljedeći na redu, BC Petrinja, obiluju mladim snagama koje su okupljene u novom valu poput svježeg daha budućnosti, kroz pjesme i igrokazom vodili „Ususret Kralju“. Treće nedjelje adventa dolazi zbor Baptističke crkve Koprivnica i kroz vrlo dinamičan i pozitivno neočekivan nastup, puni srdačnosti i ljubavi za služenjem Bogu i zajednici okupljene „Vraćaju u Betlehem“. Gostovanja zaokružujemo nastupom Semente Rajhard i Andreja Grozdanova božićnim gospel koncertom u domaćoj atmosferi gdje su svi na jedno kratko vrijeme  zaboravili na probleme ovoga svijetu dok su slušali pjesme koje proslavljaju živoga Boga. Badnja večer je provedena u prilozima i porukama kako domaće zajednice tako i ukrajinsko-hrvatskim zborom i djecom koja su budućnost zajednice.

Iako se vrijeme adventa očekuje uobičajene poruke mira, radosti, ljubavi, zajedništva što zapravo možemo čuti i na tv reklamama, ovaj je advent U Karlovcu odzvanjao snažnim porukama da iako je Isus došao kao malo dijete, on nije takav ostao i mi ga „ne smijemo“ tako slaviti. Slavimo ga jer je otišao na križ, jer nije odustao od nas nego je ispunio zadatak zbog kojeg je došao, „…da spasi što je izgubljeno!“ (Matej 18:11).

Zaista, jedno posebno blagoslovljeno vrijeme u kojem je svatko mogao osjetiti Božji Duh koji obitava tamo gdje su ljudi zagledani u Krista. Hvala i slava jedinome Bogu po kojemu imamo svaki trenutak proveden u njegovoj milosti.

Bruno Manjarić