U Virovitici održana konferencija 'Bog je ljubav, ali ljubav nije Bog'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Virovitica 18. lipnja 2022. (IBA) - U prostorima Baptističke crkve Virovitica, održana je konferencija pod nazivom „Bog je ljubav, ali ljubav nije Bog.“ Konferencija je otvorena  programom kojeg je vodio Daniel Herceg, te glazbenim štovanjem. Konferencija je bila osmišljena tako da sadržava tri predavanja u prijepodnevnom terminu i dva predavanja u poslijepodnevnom terminu, uz predviđeno vrijeme za pitanja i odgovore nakon svih predavanja.

Prvo predavanje, pod nazivom „Ljubav kao idol kulture,“ izložio je pastor Damir Pintarić, pri čemu je objasnio razliku između ljubavi svijeta, Božje ljubavi prema svijetu i Božje ljubavi prema kršćanima. Potom je pastor Marko Petek predstavio predavanje pod nazivom „Ljubav kao izgovor neposluha,“ pri čemu je pozornost posvetio pojavi da se ljubav koristi kao sredstvo kako bi se lakše prihvatila laž koja je suprotna Božjoj istini. Nadalje, pastor Aleksandar Trajkovski prezentirao je predavanje „Ljubav kao ispit vjere“ u kojem se naglašava da je nedostatak ljubavi znak posljednjih vremena, te je postavljeno pitanje što uopće ljubav jest.

Nakon kratke pauze konferencija je nastavljena u 15:30 s molitveno-glazbenim programom. Pastor Ervin Budiselić iznio je prvo predavanje u poslijepodnevnom terminu pod nazivom „Ljubav kao izazov učeništva,“ te je pažnju usmjerio na činjenicu da, ako kršćani ljube Boga, onda će to pokazati tako što će biti učenici i prakticirati učeništvo. Konačno, pastor Mario Kushner izložio je predavanje pod temom „Ljubav kao izobličenje evanđelja,“ u kojem je stavljen naglasak na činjenicu da moramo ljudima prvo reći lošu vijest kako bismo rekli dobru vijest. Ako ljudima govorimo samo dobru vijest tada evanđelje nije potpuno.

Nakon svih predavanja organiziran je okrugli stol za pitanja i odgovore. Tijekom konferencije slušatelji su mogli postaviti pitanja tako da su ih zapisali i stavili u kutiju, a odgovore na postavljena pitanja davali su predavači.

Sva predavanja (i propovijed pastora Kushnera, s povezanom temom, koju je održao dan kasnije) moguće je preslušati ovdje

.Zahvalni smo Bogu za mogućnost organizacije ove konferencije i na velikom odazivu. Također, nadamo novim prilikama i molimo za obraćenja kroz ovakva predavanja, te da bi sve to bilo na slavu Bogu i na korist Crkvi.

Izabela Ivačić