Predstavnici mađarskih baptista posjetili Hrvatsku

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 9. rujna  2021. (IBA) - Predstavnici vodstva Saveza baptističkih crkava u RH – predsjednik Ivica Horvat, dopredsjednik Ladislav Ružička i glavni tajnik Željko Mraz, ugostili su u Zagrebu predstavnike Saveza baptističkih crkava u Mađarskoj.

Predsjednik, Janos Papp i voditelj odjela za međunarodne odnose mađarskih baptista, Lajos Teglasi, doputovali su iz Budimpešte kako bi bolje upoznali vodstvo i djelovanje hrvatskih baptista. Ovaj je cjelodnevni susret bio prilika za međusobno upoznavanje, razmjenu iskustava u služenju i planiranje buduće suradnje. Predstavnici SBC u RH su posebno zahvalili mađarskim baptistima na njihovom sudjelovanju u pružanju pomoći potrebitima na potresu pogođenom području.

Sudionici ovog susreta su tijekom dana posjetili Kuću Nade u Gajnicama, gdje ih je pastor Mihal Kreko, voditelj projekta, upoznao s planiranim aktivnostima služenja široj društvenoj zajednici. Susret je zaključen zajedničkom molitva i zazivanjem Božjeg  blagoslova, kako na ovaj projekt tako i na druge vidove služenja hrvatskih baptista.