Volonteri u akciji

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Petrinja, 9. siječnja 2021. (IBA) - U sklopu Koordinacije humanitarnog djelovanja SBC u RH na potresom pogođenom području okupljaju se volonteri iz različitih baptističkih crkava i njihovi prijatelji koji odlaze na teren i pomažu oko saniranja kuća. Tijekom vikenda, a osobito u subotu 9. siječnja 2021. djelovalo je nekoliko takvih volonterskih skupina iz Međimurja, Zagorja, Zapadne Slavonije i Zagreba koji su radili zajedno s lokalnim stanovništvom u potrebi.

Volonteri su odlazili na teren prema informacijama koje su dobili od vjernika iz lokalnih baptističkih crkava, bilo da je trebalo pomoći njima osobno ili njihovim susjedima u Bačugi, Banskom Grabovcu, Lušćanima, Majskom Trtniktu ili Mošćenici. Uglavnom se radilo na pokrivanju krovova, ali bilo je tu i drugih građevinskih radova vezanih uz saniranje štete na kućama kada su stručnjaci procijenili da se to može izvesti u ovim uvjetima. Nastojalo se da u svakoj organiziranoj skupini budu i stručne osobe s iskustvom u građevinskim radovima koje mogu preuzeti zahtjevnije poslove. No, dobrodošli su i svi drugi ozbiljni i vrijedni volonteri koji su spremni raditi i učiti kako raditi.

Građevinski radovi su samo jedan oblik pomoći i mogućeg volontiranja, a svakodnevno se otvaraju nove potrebe i nove mogućnosti. Na web stranici www.sluzimozajedno.eu svi zainteresirani mogu pronaći informacije o tome kako se mogu i sami uključiti u služenje na potresom pogođenom području.