Događanja na Banovini

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Glina, 02. rujna 2009. (IBA) - Tijekom ljetnih mjeseca na području Banovine vjernici baptističkih crkava sudjelovali su u nekoliko događanja, kako je izvjestio Jovica Šućura, đakon glinske crkve.

U svibnju mjesecu u Kozaperovici je održana sestrinska konferencija na koju su uz žene iz okružja pozvane i one iz udaljenijih crkava pa se okupilo skoro stotinu sudionica. Služile su s. Nela Horak Williams iz Zagreba i s. Vesna Brezović iz Karlovca, a glazbeni je dio programa vodila Melin Šteković. Detalji o konferenciji će se moći pročitati u sljedećem broju biltena sestrinskog rada.

31. srpnja na prostoru ispred Hrvatskog doma u centru Gline, održan je koncert glazbene skupine Mercy street. Uz suvremenu glazbu kroz koju promiču Evanđelje, bila je to prilika i za razgovor s posjetiteljima koncerta koji su se odazvali u velikom broju. Sljedećeg su dana nastupili u Sisku.

Sajmeni dan u Glini iskorišten je da se kroz projekt 'otvorenih vrata' (od 09:00 do 12:00 sati) omogući zainteresiranim posjetiteljima sajma da se upoznaju s djelovanjem Baptističke crkve koja se nalazi neposredno uz sajmeni prostor. Mnogima je to prilika da po prvi put prijeđu crkveni prag. Svake srijede tako petnaestak gostiju uđe u crkvu gdje imaju prilike kroz razgovor upoznati se s vjernicima i porukom Evanđelja. Uz to bivaju pogošćeni osvježenjem i okrjepom.