Pastor Martin Hlastan posjetio Sisak

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 16. prosinca 2018. (IBA) - U Baptističkoj crkvi ''Betel'' u Sisku gostom je bio propovjednik, brat Martin Hlastan iz Slovenije. Od 14. do 16. prosinca vjernici sisačke crkbve imali su priliku slušati poruke i svjedočanstva iz njegova života.

U svojoj 81 godini života brat Martin odiše svježinom i snagom govorene riječi kao i u svojim mladim danima. Bio je veliko ohrabrenje i blagoslov svima posebno nakon službi u 'razgovorima za stolom', kada su prisutni mogli postavljati pitanja, te mogli čuti podosta toga iz bogatog iskustva 60 godina propovjedničke službe. Posebno nas je dojmila molitva za potrebite, mlade u vjeri koji se još bore sa određenim  ovisnostima, kada smo mogli svjedočiti očitovanju nekih duhovnih darova za izgradnju vjernih.

Tri teme njegovih propovijedi bile su: Bog ispunjava svoja obećanja, Život u Kristu i Odlazak kući. Poseban trenutak za sve prisutne bio je kad je na subotnjoj službi sjeo za klavir te odsvirao i otpjevao pjesmu 'On me taknu'.  Sva tri predavanja bit će uskoro moguće preslušati i na YouTubu. Rastali smo se sa bratom Martinom u molitvi da se po Božjoj volji i dopuštenju ponovo vidimo u Sisku na nekom od duhovnih seminara koje planiramo.

p. M.Komanović