Predbožićno druženje žena u Belici

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Belica, 2. prosinca, 2018. (IBA) - U nedjeljno poslijepodne u Belici se sakupilo šezdesetak žena na godišnjem Predbožićnom druženju. Uz pjevanje božićnih pjesama predvođeno glazbenicima Baptističke crkve Belica, nastupio je ženski zbor BC Mačkovec, svjedočanstvo je dala sestra Mirela Peras, a poruku, koju je Bog imao za nas, dala je sestra Marijana Crnković iz Zadra.

Sestra Marijana je u uvodu govorila kako je to iščekivanje djeteta dugo i napeto. Dovela nas je od Marijinog čudesnog začeća, strahova, napetosti do Isusovog rođenja. Evanđelist Luka – nežidov – iznosi svoje viđenje događaja u Lk 2,1-14: "Rodio vam se Spasitelj – Krist, Gospodin", Spasitelj cijeloga svijeta. Kao što su anđeli pohitali u Betlehem vidjeti lice novorođenog Kralja Mesije, tako Bog i nas poziva da tražimo lice Njegovo, Njegovu prisutnost, da upravimo svoja srca i duše prema Bogu, da ga tražimo u Njegovoj riječi i u drugim ljudima koji ga poznaju. On je Bog koji čini čuda, mijenja nas, daje nam svjedočanstvo vjere (Heb 11,6). Imajući Njega, imamo sve.

Iz Isusovog primjera trebamo učiti poznavati Božje lice (Fil 2,5-11). Isus je bio poslušan do smrti, podložan Očevom autoritetu. “Poznaješ li ti tog Isusa, Slugu i Kralja? Ako ti srce u Njegovoj prisutnosti ostaje nepromijenjeno, onda Ga ne poznaješ. On ponekad koristi i neugodne situacije da nas zadrži blizu sebe: bol, gubitak voljene osobe. Zašto? Koja je svrha? Bog se proslavlja i u boli. On ima kontrolu i kada je ja nemam. Pobjednik je i kada meni to nije očito.”

Heb 1,2-3 nas poziva da budemo odraz Njegova bića - da ostavljamo trag poput pečata i otiska, da zračimo i odražavamo puninu Božje naravi i karaktera.

Poznavajući Isusa, vidimo li lice Božje? Ne propustite vidjeti Isusa Spasitelja, Pobjednika, koji je postao jedan od nas. Naš standard ponašanja za Božić neka bude Isus: ne Isus kao mala beba, nego Isus Spasitelj. Trebamo više Njega u svojem životu, više odnosa s Njim, više učenja od Njega; baš kao što je učila Samarijanka, žena koju su svi odbacili; kao Lazar koji je bio mrtav i oživje; kao i Marijanina mama koja je odražavala Isusa iako joj je bolest izbrisala sve sjećanje, Božju riječ nije. Kada bi samo netko spomenuo ime Isus, ona bi dodala da je to ”jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti” (Dj 4,12).

Evanđelist Luka završava svoj izvještaj s Marijom koja je pamtila sve te događaje i pastirima koji su slavili i hvalili Boga. A što je s nama? Nije važno samo ono što se događa za Božić, nego ono što ostaje za cijeli život. Jesmo li oduševljene s Isusom ili smo umorne od svega? Isus želi da se On odražava na našem licu. Oprao je naša srca, oprostio nam grijehe, otkrio nam svoje lice i priljubio ga uz naše.

U ozračju ove poruke ostale smo još dugo zajedno družeći se, radujući se i uživale u susretu jedne s drugima.Za vrijeme programa također je održana božićna radionica za djecu pod naslovom „Bog je divan“, koju su vodile sestre Karmen Horvat i Vesna Havaši.

U ime Baptističke crkve Belica, zahvaljujemo Općini Belica i Udruzi dragovoljaca i veterana koji su i ove godine omogućili svoje prostorije!

Svima želimo čestit Božić, te Božju blizinu i Njegovo vodstvo u Novoj godini!

Dragica Baksa