Zajedničko krštenje u Lokvama

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Lokve, 26. srpnja 2009. (IBA) - Na jezeru u Lokvama u Gorskome kotaru održano je zajedničko krštenje šestero osoba iz Evanđeosko pentekostne crkve 'Krista kralja' i Baptističke crkve iz Rijeke.

Prvi dio bogoslužja održan je na samome jezeru. Uz pjesmu koju je predvodio Ivan Špoljarić, i molitvu Ilije Saboa, pastor Milan Špoljarić je krstio one koji su izrazili želju da vjeru svoga srca javno posvjedoče činom krštenja.

Drugi dio bogoslužja je održan na travnjaku kuće s. Nade Jonke. Pastor Giorgio Grlj je u propovijedi istaknuo da je novi život u Kristu jednako tako stran tjelesnom čovjeku kako što je čovjeku strana voda. Tek novo rođenje, kojega je krštenje posljedica, omogućuje čovjeku duhovni rast. Duhovno putovanje koje započinje obraćenjem i krštenjem ima svoje teškoće i radosti. Pastor Grlj je uputio krštenike da uvijek ostanu otvoreni glasu Božjemu kojega će čuti u Pismu, ali i u šutnji i u najsitnijem cvjetiću. 'Pismo vam mogu oduzeti' ali molitvu van me mogu uzeti', rekao je. Važno je ostati u zajedništvu sestara i braće jer potpora bližnjih puno može značiti u trenucima klonuća.

Nakon rukopolaganja kad su nad krštenicima molili članovi starješinstava spomenutih crkava, pastor Špoljarić je predvodio Gospodnju večeru u kojoj su okupljeni sudjelovali radosnih srdaca.

Bogoslužje je završilo o zalasku sunca u druženju oko slatkoga stola.

 

 
(Foto: Teofil Dereta)