U2 - Duhovno putovanje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Od subote 25. srpnja na svim kioscima Tiska moći će se kupiti knjigu Stevea Stockmana, U2: duhovno putovanje (u izdanju Bono recordsa iz Rijeke), prigodom dolaska ovog najvećeg rock banda na svijetu u Zagreb 9. i 10. kolovoza 2009.

Ono što ovu knjigu izdvaja od svih ostalih napisanih na temu života i djelovanja U2-a jest njezino usredotočenje na kršćansku pozadinu lirike i djelovanja benda. Bend, oformljen 1976. godine sastavljen je od članova koji su iz mješovitih katoličko-protestantskih zajednica. U svojoj mladosti, bili su gorljivi članovi karizmatske zajednice Shalom u Dublinu što će trajno obilježiti njihovo djelovanje. Taj utjecaj se može prije svega vidjeti u nekim njihovim najvećim hitovima „I Still Haven't Found What I'm Looking For“, „I Will Follow“ itd.

U2, a posebno njihov frontmen Bono poznat je i po svom humanitarnom radu s organizacijama poput Amnesty International, DATA, Live Aid i mnoge druge. O ovim i mnogim drugim događajima koji su utjecali na ovaj bend moći će se pročitati u knjizi koja kreće u prodaju već od 25. srpnja.