Troje krštenih u Rijeci

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 8. srpnja 2018. (IBA) – Riječka baptistička crkva dugo je čekala da se nakon prvog vjenčanja u novom Pastoralnom centru dogodi i prvo krštenje. 

Veliki je to dan za zajednicu kad krštenici javno svjedoče svoju vjeru i odluku da hode putem s Isusom Kristom. Velika je to odluka jer uključuje odricanje od starog života sa svim njegovim navikama usvojenima u odgojem u domu, školi, na ulici. Nedjelja je bila dan kad je crkva prisustvovala krštenju triju osoba. Sjedili su u bijelim haljinama, svaki sa svojim mislima u molitvi Bogu i iščekivanju da osjete to uzbuđenje izlaskom iz vode kao novi ljudi. 

Ohrabrenje i poticaj iz Riječi dala je starješinica Edita Turinski naglasivši važnost zajednice u koju se ulazi krštenjem. Zajednice koja je ohrabrenje i potpora ali i mjesto na kojemu se očekuje od svakog uda da svojim darovima doprinosi boljitku i napretku Tijela Kristova. 

Pastor Giorgio Grlj krstio je Anamariju, Petra i Darka u ime Oca, Sina i Duha Svetog. Cijela crkva se veselila, pjevala i radosno dočekala novu sestru i braću. Edita Turinski, Teofil Dereta i Teofil Sečen položili su svoje ruke na krštenike i ponaosob molitvama Bogu zavapili da ih Bog svojim Svetim Duhom vodi samo svojim putem, da ih sačuva od napasti i Zloga.

Slavlje su uveličali i prijatelji krštenika i gosti pristigli u Rijeku, a završeno je zajedničkom Gospodnjom večerom. 

Galerija fotografija sa svečanog bogoslužja nalazi se ovdje