Prijenos bogoslužja na Varaždinskoj TV u službi širenja Evanđelja

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Varaždin - Sve je počelo vjerom u ostvarenje obećanja koje nalazimo u Novom zavjetu kako je unutar Tijela Kristova moguće jedinstvo i da se ono na najljepši mogući način može ostvarivati aktivnom suradnjom lokalnih crkava.

"Dugo me mučila pomisao da ćemo mi, kršćani, cijelu vječnost biti zajedno, a sada smo u istom gradu na zemlji tek poznanici. Morao sam se uvjeriti da i moja braća iz drugih evanđeoskih crkava žude za većim jedinstvom pa sam s njima podijelio ideju o zajedničkom bogoslužju." - povjerio nam se Jonatan Vukov, pastor BC Emanuel u Varaždinu.

Cilj zajedničkog bogoslužja četiriju crkava nije samo uzajamno se ohrabriti u suradnji, cilj nam je pokazati svijetu koji nas pozorno promatra da nas, uprkos nekim manjim razlikama, sve zajedno ujedinjuje i zbližava ista Kristova žrtva, isto Evanđelje, ista doktrina i ista ljubav našeg zajedničkog Spasitelja - Isusa Krista.

“Kršćani to moraju zaživjeti, a ljudi van naših zajednica to moraju prepoznati kao živu realnost da bi se počele rušiti njihove predrasude prema nama, evanđeoskim kršćanima te da bismo tako imali bolje svjedočanstvo u našem gradu.” - nadodao je Mladen Dominić, propovjednik Kristove crkve iz Varaždina. 

Prvo zajedničko bogoslužje snimili smo za Uskrs, a već nekoliko tjedana poslije dobili smo upit ako to možemo nastaviti raditi svakog drugog mjeseca na redovnoj osnovi.

"Kroz zajednička bogoslužja jedni drugima služimo na izgradnju jer nas takvo zajedništvo potiče da rastemo iznad naših pojedinačnih tradicija i uvjerenja. Štoviše, u aktivnoj nas suradnji naše razlike uzajamno obogaćuju. Sve ovo je zbilja predivno!“ - rekao je Zdenko Horvat, pastor crkve Svijetlo svijeta iz Varaždina.

Uvjereni da je Bogu ugodno da se na temelju Svetog pisma povezuju i zajedno istupaju u javnost, tri crkve iz Varaždina (Kristova crkva, Svijetlo svijeta i BC Emanuel) te jedna iz Murskog Središća (BC Crkva Isusa Krista) stvorile su strukturu i platformu za evangeliziranje sugrađana preko Varaždinske televizije.

"Iako naša zajednica nije u Varaždinu, drago nam je da smo se mogli uključiti u ovu prekrasnu inicijativu. Molimo se za napredak Božjeg kraljevstva na području sjeverne Hrvatske i vjerujemo da će emisije Zajedničkog bogoštovlja u tome uvelike pridonjeti" - riječi su Vladimira Hoblaja, pastora Crkve Isusa Krista iz Murskog Središća.

Do sada su snimljene dvije emisije koje su emitirane u ukupno pet navrata na Varaždinskoj televiziji. Linkove zajedničkog bogoslužja možete pronaći ovdje:

Prvo bogoslužje (travanj 2018.g.)

Drugo bogoslužje (lipanj 2018.g.)

Marin Š.
BC Emanuel Varaždin