Okružna konferencija istočno-slavonskog okružja u Iloku 22.02.09.

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Ova zima je bila duga i jedva smo dočekali toplije dane. Bio je dovoljan mali poticaj i već smo svi bili spremni na susret našeg istočno-slavonskog okružja.

Iskoristili smo priliku kada je naš predsjednik Toma Magda na jednom od svojih putovanja prolazio kroz istočnu Slavoniju, gdje je bio dugogodišnji pastor. Ilok se ponudio za domaćina okružne konferencije, a kako mnogi od nas dugo nisu bili u Iloku, svi smo spremno prihvatili.

Po prvi puta u Ilok su došla brača i sestre iz Slavonskog Broda, koji je i najudaljeniji od Iloka.

Nakon srdačne dobrodošlice, program je započeo dječji zbor iz Andrijaševaca. Zatim grupa Cesarice iz Cerne, te posebni gost, Danko Tomanić.

Od mlade crkve iz Slavonskog Broda, koja ove godine bilježi deset godina postojanja, čuli smo dva svjedočanstva, te od domaćina jednu recitaciju.

Jedva smo dočekali poruku iz Božje riječi  od pastora Toma Magde koji je čitao  iz evanđelja po Ivanu 5:1-18 gdje Isus iscjeljuje uzetoga kod ribnjaka.

Događaj govori o čovjeku koji je već 38 godina bolestan, a na pitanje „želiš li ozdraviti?“ on ne daje odgovor da želi, već se „hvali“ svojom bolešću. Bolest je postala njegov život i kao da ne želi ozdraviti. Nismo li mi nekad takvi, da prihvaćamo stanje kakvo je i jednostavno smo već navikli na „bolest“ da teško zamišljamo drugačiji život. Imamo li volje za promjenu i reći „da ja želim ozdraviti, da naša crkva želi ozdraviti“.

Poslije su nas domaćini počastili sa slavonskim proizvodima te sa domaćim kolačima. Bilo je divno susresti se opet sa onima koje dugo nismo vidjeli. I tako smo se radosni i punih stomaka vratili našim kućama.

Sljedeći naš susret će biti od 11.06. – 14.06. u Slavonskom Brodu.