Rijeka: krštenje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Alisa i Igor našli svoju duhovnu obitelj

Rijeka, 25. listopada 2009. (IBA) - Svečano bogoslužje tijekom kojega su kršteni Alisa Bećiri i Igor Marušić održano je u riječkoj baptističkoj crkvi. Mnoštvo okupljenih vjernika podijelilo je radost s krštenicima i toplim pljeskom dočekalo riječi pastora Grlja upućene Alisi i Igoru: 'Dobro došli u Božju obitelj.'

Za oduševljeno proslavljanje Boga u prvom djelu Bogoslužja pobrinuli su se glazbenici i pjevači predvođeni Teofilom Dereta, a svoj je doprinos dala i djevojačka skupina otpjevavši jednu pjesmu. U propovijedi iz 2 Pt 3.18-22 pastor Giorgio Grlj je naglasio kako je Isus umrijevši za grijeh omogućio povratak kući Ocu (kako to kaže 'Knjiga o Kristu - Novi zavjet živim riječima). Bog nije samo strogi sudac koga bi trebalo žrtvom zadovoljiti kako bi mogao oprostiti grešnicima, već je iznad svega milostivi Otac kojemu je stalo da sabere svoju raspršenu djecu koja griješe jer se nalaze u stanju izgubljenosti i lutaju svijetom tražeći put natrag kući. Petar se, pišući progonjenima zbog njihove vjere, poziva na Isusa koji je pristao biti žrtvom i time pokazao put: radije trpjeti nego drugima nanositi trpljenje.

Nakon što su krštenici posvjedočili o svojoj vjeri u Isusa kao Gospodina i Spasitelja bili su kršteni, Vesna Jekić i Teofil Dereta su molili za Božji blagoslov nad njihovim životima i zatim su sudjelovali u Gospodnjoj večeri.

Sestre su se pobrinule za domjenka kojim je ujedno i završilo slavlje Božjega naroda.

Foto: Valter Host