'Septembarska' u Novome Sadu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Nastavlja se prekinuta tradicija

Novi Sad, 27. rujna 2009. (IBA) - Septembarska konferencija, koja već godinama tradicionalno okuplja mlade u Novom Sadu, održala se 26. i 27. rujna, a ove se godine uvećala za jednu šaroliku ekipu iz Hrvatske. Rani jutarnji sati i pospanost nisu mogli ubiti entuzijazam tridesetak mladih iz Zagreba, Rijeke, Karlovca, Mošćenice i Belice koji su krenuli autobusom u susret novim doživljajima i obnovi nekih starih i novih poznanstava koja su većinom započela na ljetnim kampovima na Činti.

Tema je ovogodišnje konferencije bila „Novo vino, novi mehovi“. Pastor Toma Magda proveo nas je kroz ovu tematiku na osvježavajući i izazovan način te uz poticaj da se preispitamo koliko smo spremni preuzeti odgovornost za mogućnosti koje su nam dane i dopustiti Isusu da nas mijenja svojim evanđeljem koje nikad ne zastarijeva i uvijek pronalazi nove putove u našim životima i našem društvu. Također smo tijekom cijeloga vikenda imali prigode uživati u slavljenju koje su vodili mladi iz Novoga Sada i bend Kristina iz Rijeke te sudjelovati u tribini s temom  „Novi ljudi – nova misija“, koju je vodila Ksenija Magda.

Ne smijemo ni zaboraviti nezaobilazni nogometni turnir čiji je ovogodišnji naslov pripao Cro Boysima, uz podršku njihovih navijačica na gostujućem terenu. Duhovno izazvani i nahranjeni vratili smo se kućama uz pojačane bilateralne odnose i želju za ponovnim susretom i druženjem. (Mateja Magdalenić)