Molitva za Izrael/Palestinu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Europska baptistička federacija (EBF) i Svjetski savez baptista (BWA, pozivaju na molitvu za ratom zahvaćenu zemlju i njezine narode. Stanimo zajedno s našom baptističkom obitelji i svima koji pate i usred složenosti i nasilja, ponovno čujmo riječi proroka Miheja "djelovati pravedno, ljubiti milosrđe i hoditi ponizno" u potrazi za obnoviteljskom pravdom i mirom za sve ljude. Naši baptistički vođe u regiji podijelili su sljedeće pozive na molitvu.
🙏 Molimo za brzi završetak sukoba i sprječavanje eskalacije u veći rat u regiji.
🙏 Molimo Boga svake utjehe da bude uz one koji tuguju zbog gubitka svojih voljenih.
🙏 Molimo za one koji su tijekom sukoba ranjeni i za one koji im pružaju liječničku pomoć.
🙏 Molimo za sigurnost i oslobađanje talaca, te za posrednike i pregovarače da olakšaju njihovo oslobađanje.
🙏 Molimo za mudrost i razboritost vođa, kako bi mogli donositi odluke koje vode prema trajnom miru i ublažavanju patnje.
🙏 Molimo da se kršćani iz cijelog svijeta ujedine u molitvi za mir, pokazujući Kristovu ljubav svim narodima.
🙏 Molimo za sigurnost lokalnih Isusovih sljedbenika, da budu zaštićeni od ekstremizma i mržnje, osobito mladi.
🙏 Molimo Boga da upotrijebi naše crkve kao učinkovite svjedoke u ovom izazovnom vremenu, kroz snagu Duha Svetoga, uključujući baptističku crkvu u Gazi i njezinu aktivnu službu.
🙏 Molimo se da kršćani diljem svijeta velikodušno odvoje svoja sredstva dok naša baptistička obitelj diljem ovog područja nastoji holistički služiti u ovom kritičnom vremenu patnje.
🙏 Molimo za mir, nadu i sigurnost za cijelu regiju te da sunce pravde izađe s iscjeljujućim zrakama kako bi Izraelci i Palestinci doživjeli život u miru i slobodi jedni s drugima.
 
Više na stranicama EBF-a.