Svoju vjeru posvjedočile krštenjem

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Donja Bačuga (Zelena dolina) 17. lipnja 2023. (BA) - Bilo je to neobično radosno vrijeme za Biblijsku grupu iz Velike Gorice. Tri članice velikogoričke grupe: Anamarija Periša, Tina Šimek i Iva Perleta odlučile su se da svoju čvrstu vjeru u Isusa Krista potvrde i krštenjem, prema riječima Gospodina Isusa: „Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.“ (Marko 16:16).

Velikogorička grupa je, uz nesebičnu bratsku podršku BC Mošćenica i BC Betel Sisak, održala krštenje u Zelenoj dolini. Kako je posvjedočio Dalibor Puljiz, voditelj grupe, koji je i vodio krštenje, usprkos nepovoljnoj vremenskoj prognozi, grupa se nije dala pokolebati. Vapila je Gospodinu Isusu za lijepo vrijeme, znajući da je On Gospodar vremena (Matej 8:27). Tako je i bilo – Isus je odgovorio na molitve izuzetno lijepim vremenom.

Susret je obilovao kombiniranim slavljem uz posebno blagoslovljeno vodstvo timova za slavljenje BC Mošćenica i BC Betel Sisak. U programu su krštenice podijelile osobna svjedočanstva kako ih je Isus izbavio, svaku iz svog gliba površne religioznosti, ateizma i lošeg društva. Nakon krštenja i molitve pastora Miloša Komanovića, pastora Andrewa-Petera Špičaka, te starješine Dalibora Puljiza, krštenice su prisustvovale svojoj prvoj Večeri Gospodnjoj zajedno s braćom i sestrama. Nakon službe krštenja uslijedilo je predivno zajedništvo uz zakusku i slavljenje mladih.

U prigodnoj propovijedi baziranoj na Isusovim riječima iz Evanđelja po Ivanu 12:20-28, Dalibor Puljiz je naglasio važnost svakodnevnog umiranja tjelesnog čovjeka, kako bi nanovo rođen - duhovni čovjek mogao donijeti mnogo ploda u Božje Kraljevstvo. Poput Kristove osobne odluke da sam ode na križ, tako svatko tko se krsti donosi svjesnu, zrelu odluku da želi služiti Isusu uz sve rizike u ovom svijetu, koji će međutim, donijeti mnogo roda, već u ovom svijetu. Bitno je da to razumiju svi Kristovi učenici, pogotovo oni stariji, kako ne bi sablažnjavali svijet ili one koji su tek ušli u Kristovu zajednicu. Isto tako, tko god da se krsti, ne krsti se ni u kakvu osobitu denominaciju već u Kristovo tijelu kojemu je glava Krist (1.Korinćanima 12 i Efežanima 4:15).

Biblijska grupa Velika Gorica aktivno i revno djeluje na svom području od siječnja 2021. godine, gotovo bez prekida, neovisno i o ljetnim praznicima ili blagdanima. Grupa čezne za obraćenjem Velike Gorice i okolice, uz molitve Gospodu za prostor crkve. Uz redovne susrete grupa je više puta ugostila i braću iz drugih kršćanskih zajednica koja su poslužila Božjom Riječju i svojim osobnim svjedočanstvima, koja su bila na blagoslov svima.