XI sjednica Izvršnog odbora

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 16. rujna 2009. (IBA) - U Karlovcu je pod predsjedanjem Željka Mraza, glavnog tajnika SBC-a održana XI sjednica Izvršnog odbora SBC-a.

Zasjedanje je započelo duhovnim nagovorom p. Giorgia Grlja koji je na tragu Petrova naputka u njegovoj drugoj poslanici podsjetio da je zadatak vjerničkog življenja duhovni rast kojega je cilj 'postajanje dionicima božanske naravi.' Zrelost u ljubavi znači: 'zamijetiti čovjeka, prihvatiti čovjeka i oprostiti čovjeku'. Da bi se to postiglo potrebno je uz božanske darove uložiti sav trud. Svi prisutni su se uključili u molitvu.

Nakon usvajanja zapisnika s X sjednice pristupilo se razmatranju točaka Dnevnoga reda. Prva su bila na redu kadrovska pitanja. Sa zadovoljstvom je konstatitrano da su mladi propovjednici poput Ivana Špičaka u Daruvaru i Dražena Ogrizovića u Plaškom dobro započeli svoju službu i da su dobro prihvaćeni. Izvršni je odbor izvješten da p. Toma Magda po prestanku mandata Predsjednika Europske baptističke federacije s obitelji seli iz Čakovca u Osijek gdje će preuzeti službu pastora osječke crkve kao i koordinatora rada u Istočnoj Slavoniji.

U skladu s općom financijskom situacijom u zemlji i u SBC-u neka će traženja mjesnih crkva morati čekati kraj godine kako bi se vidjelo koliko sredstava, nakon namirenja potreba punovremenih službenika, ostaje za te projekte.

Razmatrajući stanje vjeronauka, zaključeno je da se tijekom listopada organizira sastanak svih vjeroučitelja s članovima Izvršnoga odbora kao i osobama koje su u SBC-u zadužne za provođenje vjeronauka kako bi se u analizi postojećega stanja našlo nove puteve za kvalitetnije odvijanje vjeronauka.

U Novome Sadu će se u organizaciji Baptist World Alliance održati regionalna konferencija Living Water i na njoj će biti mjesta za deset delegata iz Hrvatske.

Posljednje dvije točke dnevnoga reda bile su pridržane za strateške odrednice i projekte. Prvi je srednja škola u Čakovcu, a drugi ostvarivanje misije i vizije SBC-a. Projekt srednje škole je podržan kao značajan projekt u budućem djelovanju SBC-a, te su zadužene osobe koje će iznaći najbolja rješenja u kontekstu osnivačke procedure.

Pet područja ostvarenja misije i vizije SBC-a koja su prepoznata kao strateške odrednice dobile su nositelje zadataka. Oni su zaduženi da do studenoga organiziraju timove koji će raditi na ostvarenju zadataka. Također je odlučeno da će se te komisije tijekom druge polovice studenoga naći na dvodnevnom druženju tijekom kojega će se u radnoj atmosferi zacrtati planove za naredno razdoblje.

 

Foto: Gio