Ekumenska molitva u Hrvatskome saboru

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb 26. siječnja 2023. (IBA) - U organizaciji saborskog zastupnika Marina Miletića, a pod pokroviteljstvom i domaćinstvom predsjednika Hrvatskoga sabora gospodina Gordana Jandrokovića, održana je ekumenska molitva za vlast i narod.

Susretu i zajedničkoj molitvi su pribivali svećenici i redovnici(e) Rimokatoličke crkve, pastori evanđeoskih crkava, Srpske i Makedonske Pravoslavne crkve, Grkokatolici, te predstavnici karizmatskih molitvenih skupina. Petnaestak molitelja imalo je priliku dignuti svoj glas Bogu i moliti za oproštenje grijeha naroda i nova obraćenja, za Božji blagoslov nad zemljom koju nam je podario da u njoj živimo, te za mudrost, odgovornost i hrabrost onih koji predvode politički i društveni život u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Sabora u molitvi su sudjelovali i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, Marijana Petir, te ostali saborski zastupnici. Glazbeni dio programa su animirali Andrej Grozdanov, višestruki dobitnik Porina za kršćansku glazbu, Franciska Perković, te glazbena skupina Amorose.