Predbožićno druženje žena u Belici

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Belica, 4. prosinca 2022. (IBA) - Prije punih 10 godina u Belici održano prvo predbožićno druženja žena. Velika nam je radost što smo mogle i ove godine započeti božićno vrijeme i slavlje s Predbožićnim druženjem žena u Društvenom domu Belica.

Okupilo se 70-ak žena iz Belice i Međimurja, i uživale zajedno uz pjesme, Riječ i, naravno, slastice. Slavljenje je vodio domaći tim za proslavljanje iz Baptističke crkve Belica, a s glazbenim doprinosima program su obogatile sestre zbora Baptističke crkve Mačkovec. Dok je tema skupa bila, „Ne boj se!“, dječjem programu, pod nazivom "Emanuel - Bog je s nama", pridonijela je Karmen Horvat sa svojom ekipom iz CEF-a.

Žene su bile duboko dirnute i ohrabrene porukom koja je govorila gošća, sestra Marijana Crnković iz Zadra. Vodila je nazočne kroz razmišljanje o svojim strahovima, o izvoru straha, i o Božjem rješenju -- SPAS: Slaviti Božju dobrotu, Pitati Boga za pomoć, Ali i tjeskobe ostaviti Njemu i Samo razmišljati o dobrim stvarima. Poruku iz Božje riječi potkrijepila je i primjerima iz vlastitog života, i ukazala na Božju prisutnost kroz teške okolnosti kao izvoru mira. Bez Isusa Krista, koji jest Knez mira, nemoguće je imati mir. "Ne boj se," Bog veli u Izaiji 41,10, "jer ja sam s tobom;... Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom."

Prije svega dajemo hvalu i slavu našem Gospodinu što je omogućio ostvarivanje ovog događaja. Također zahvaljujemo Općini Belica i Udruzi dragovoljaca i veterana na ustupljenim prostorijama, a i svima koji su svojim trudom doprinijeli realizaciji ovog skupa.

Želimo Vam blagoslovljen i radostan Božić, ispunjen Božjom prisutnošću i obiljem Njegovog mira!