Enoh Šeba održao nastupno predavanje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 24. svibnja 2021. (IBA) - Dr. sc. Enoh Šeba održao je pred studentima i nastavnicima Sveučilišnog centra za Protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik online nastupno predavanje pod naslovom Liturgijski kontekst propovijedanja.

Uz Stručno povjerenstvo u sastavu: izv. prof. dr. sc. Lidija Matošević, predsjednica; prof. dr. sc. Siniša Zrinščak, član i prof. dr. sc. Josip Šimunović, član, predavanju su prisustvovali i drugi nastavnici Sveučilišta u Zagrebu – prof. dr. sc. Juro Zečević-Božić (Katolički bogoslovni fakultet), doc. dr. sc. Iva Mršić Felbar (Katolički bogoslovni fakultet), doc. dr. sc. Eva Katarina Glazer (Fakultet hrvatskih studija), doc. dr. sc. Ksenija Magda (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik) i doc. dr. sc. Zoran Grozdanov (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik).

Predavanje je održano u sklopu postupka izbora dr. Enoha Šeba u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta na Sveučilišnom centru za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik, a slušatelji su imali prilike doznati o nekoliko različitih modela kojima se može prikazati međuodnos propovijedi i ostalih elemenata bogoslužja u različitim crkvenim sredinama. Glavni cilj predavanja bio je ukazati na postojanje višestrukih konteksta u kojima se odvija propovijedanje crkve, ali i zorno prikazati koliko je nemoguće razumjeti što se sve u propovijedanju događa, kao i posvijestiti čemu se kao vjernici nadamo kada propovijedamo i(li) slušamo propovijedi, ako se ne potrudimo podignuti pogled iznad neposrednih vlastitih iskustava i dobro poznate teologije vlastite tradicije.

Video nastupnog predavanja nalazi se ovdje.