Povezni molitvom - BC Dubrava

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Baptistička crkva Dubrava Zagreb započela je svoje djelovanje kao kućna grupa, a od 20.02.2005. je nastavila kao organizirana zajednica u iznajmljenom prostoru u Međugorskoj ulici. Uz poticaj i podršku BC Zagreb (Radićeva), starješine Josip Čeh, Stephen Bell i John Len su bili okosnica organiziranja i djelovanja crkve.

07. kolovoza 2011. godine BC Dubrava se preselila na sadašnju lokaciju kupnjom klesarske radione u Oporovečkoj ulici 95. Uz veliku požrtvovnost članova crkve, prijatelja iz tuzemstva i inozemstva objekt je prenamijenjen za potrebe crkve.

BC Dubrava je tijekom svog djelovanja organizirala brojne evangelizacijske kampanje i susrete, koncerte, seminare, tribine. Trenutno ima 44 člana, uz brojne prijatelje i posjetitelje koji nazoče bogoštovljima. Uz redovita bogoštovlja, crkva djeluje kroz omladinski rad, vjeronauk i misijsko djelovanje u Dugom Selu od 2014. i u Vrbovcu od 2017. U Dugom Selu se svake nedjelje u 18h održavaju bogoštovlja, a u Vrbovcu se svakog utorka u 18,30h održava Biblijsko proučavanje. Osim toga, 2015. godine je pokrenuta radio emisija na lokalnoj radiopostaji Martin, a emisije se emitiraju srijedom i petkom u 20h. 

Zahvalni smo Bogu za sve do sada.

Naše molitvene potrebe su:

* da misijske stanice Dugo Selo i Vrbovec stasaju u organizirane crkve i da mi u Dubravi budemo prepoznatljivo svjetlo i svjedočanstvo u ovom dijelu grada Zagreba svojim življenjem i djelovanjem