Povezani molitvom - BC Split

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Baptistička crkva Split započela je s djelovanjem 1995. godine s nekolicinom vjernika koji su se sastajali kao kućna grupa. Od 1997. – 2001. god., vjernici su se sastajali u manjem iznajmljenom prostoru, a s rastom zajednice, od 2001. – 2016. god. u nešto većem prostoru.

Milošću Božjom, uz molitve i podršku mnogih vjernika uže i šire zajednice, napose i brojnih baptističkih crkava u RH, Baptistička crkva Split je 2018. godine mogla kupiti i adaptirati novi prostor, pogodan za sastajanje i oko 100 ljudi. Ovom prigodom još jednom iskazujemo zahvalnost svoj braći i sestrama na iskazanoj podršci i pomoći. Neka nam Gospodin još više dade širi prostor u našim srcima za Njega samoga, tj. da mu mi otvorimo srca bez zadrške i kalkulacije.  

Danas zajednicu od otprilike 40 krštenih vjernika čini i niz vjernika iz nekoliko bližih i daljih mjesta (otok Brač, Rogoznica, Sinj, Makarska, Ploče), pa je naša molitva da nam Gospodin dade snage i podigne još zrelijih braće i sestara koji bi mogli poslužiti u tim mjestima. Da ako Bog htjedne, i u nekim od tih mjesta nastanu, danas-sutra, nove zajednice. Također, i da Gospodin dade tamošnjoj braći i sestrama mudrosti, ljubavi i odvažnosti za biti dobro svjedočanstvo među bližnjima.

Molitvene  potrebe BC Split u ovom posebnom i znakovitom vremenu su:

    • da Gospodin dade veću glad i žeđ za Njegovom Riječju, za služenjem poniznim i hrabrim srcem u zajednici i svojim bližnjima
    • da ono što znamo o Gospodinu i u Gospodinu – jednostavno i živimo
    • da Gospodin proizvede veće radovanje u našim srcima, tim više što se bliži Njegov ponovni dolazak (Neh 8:10)
    • da Gospodin dade da možemo ostati mirni i jedinstveni u nemirnim okolnostima
    • da se kao vjernici koji dobro prepoznaju vremena, koji razlikuju duhove, oslobađamo svih strahova
    • da sve više, u sili Duha, potičemo i pozivamo ljude na obraćenje u gradu Splitu, bez obzira na bilo koji oblik protivljenja i bez obzira na bilo koji oblik cijene koju treba platiti