Velike štete nakon jakog potresa s epicentrom u Petrinji

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 29. prosinca 2020. (IBA) - Nakon snažnog potresa s epicentrom u okolici Petrinje, a koji se osjetio u velikom dijelu Hrvatske, mnogo je poziva u ured Saveza Baptističkih crkava u želji da se sazna trenutna situacija sa životima i imovinom vjernika na potresom pogođenom području.

Dobra je vijest da nitko od ljudi u našim zajednicama nije stradao. Štete ima dosta jer je novi potres uslijedio nakon onog od neki dan koji je već oštetio starije zgrade. Tijekom sutrašnjeg dana Ivica Horvat i Željko Mraz, predsjednik i glavni tajnik SBC-a, sa suradnicima će obići pogođena područja kako bi ustanovili koja vrsta pomoći je najpotrebnija. Djeca koja su živjela u kućama koje su stradale, evakuirana su kod rodbine u druge dijelove Hrvatske. Stariji nisu spremni napustiti svoje kuće koje su ostale bez struje i vode.

Crkvena zgrada u Petrinji, premda u epicentru potresa, prema prvim saznanjima nije pretrpjele štetu ni izvana ni iznutra. Također je i crkvena zgrada u Mošćenici ostala pošteđena od razaranja i štete. Informacije o crkvenim zgradama u Glini, Grabovcu i Sisku ćemo objavljivati kako budu pristizale. Također će biti dostupna i cjelovita informacija o najučinkovitijem načinu pomoći našoj braći i sestrama u postradalom području.

Foto: Robert Fajt/Cropix