Povezani molitvom - BC Pušćine

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Djelovanje Baptističke Crkve Pušćine seže u tridesete godine 20. st., a 1938. godine bilježi se prvo krštenje na obližnjoj rijeci Dravi. Začetnici su crkve braća Josip i Juraj Horvat, a prva okupljanja nove crkvene zajednice održavaju se u kući njihova oca Franje. Taj će se prostor kasnije preurediti i postati mjesto na kojem se zajednica okupljala sve do 1988. godine kada seli u novu zgradu gdje se nalazi i danas.

Zajednica u Pušćinama aktivno djeluje na različitim područjima. U osamdesetima  osmišljavaju i emitiraju radioemisije za djecu i odrasle te razvijaju izdavačku djelatnost Riječi iskrene. Početkom devedesetih započinju suradnju s Urlichom Parzanyjem i sudjeluju u organizaciji ProChrist evengelizacijskih skupova. Za vrijeme Domovinskog rata zajednica postaje sjedište djelovanja humanitarne organizacije Moj bližnji koja se istaknula humanitarnim radom s izbjeglicama, a novoobraćenici pri povratku u Bosnu nose sa sobom i evanđelje. Dugi niz godina članovi zajednice organiziraju proučavanja Biblije, dječje kampove i različite priredbe u Ivancu. Vrlo su aktivni u evangelizaciji djece i romske manjine, a dječji se kampovi u Pušćinama i romskim naseljima redovito održavaju već više od 25 godina. U crkvi je organiziran osnovnoškolski i srednjoškolski vjeronauk.

Pušćine su poznate i po tome što su iznjedrile nekoliko vrlo kvalitetnih glazbenih grupa pa je tako već 1970-ih grupa Maranata izdala nekoliko audiokaseta, a slijede ju od 1998. Seeker's Planet te od 2005. October Light.

ZAHVALJUJU

    • za mlade ljude u zajednici koji preuzimaju vodeće uloge
    • za molitveni dom i prostor kojeg imaju
    • za aktivne vjernike u zajednici

POZIVAJU NA MOLITVU

    • za njihove sumještane u Pušćinama, da što više ljudi može čuti radosnu vijest o Isusu Kristu
    • za mogućnost održavanja kampova i drugih programa uslijed novonastale situacije socijalnog distanciranja
    • za Božju mudrosti i snagu za nove načine pristupanja ljudima i širenje evanđelja