U spomen na pastora Mihu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Šibenik, 27. prosinca 2019. (IBA) - U šibenskoj Galeriji sv. Krševan, u organizaciji Likovne udruge Grupa 9, otvorena izložba radova našeg dragog Vladimira Mihokovića Mihe koji je 22. svibnja 2019. godine preselio u nebesku domovinu.

U nazočnosti Mihine supruge Lenke, sina Damira sa suprugom Sanjom, kćerke Kristine sa suprugom Arielom i sinom Jakovom, Grupa 9 je, uz tople prigodne riječi, htjela ovom izložbom reći Mihi 'hvala' i 'doviđenja', jer je Miha bio mnogo više od slikara.

Bio je čovjek koji je iskreno ljubio Boga, a onda i svoga bližnjega, ma tko on bio. Zračio je posebnom prisnošću i nepatvorenošću. Neuobičajeno mnoštvo nazočnih na izložbi u prohladnoj zimskoj noći govorilo je samo za sebe...

U kratkom prigodnim programu su Kristina, Dijana, Iris i Milan pjevali Mihine pjesme: "Pjesma Šibeniku", "Maestral tihi", "Bonace tvoje", a Dražen je recitirao "More neriči", "Zlatna nit" i "Slavit ću". Također su 'puštena' dva Mihina recitala, "Maslino" i "Nešto o ljubavi" pa su posjetitelji izložbe imali na trenutak osjećaj da je Miha, onako samozatajan i pun života, tu negdje među njima..

Latica sam cvijeta
nebeskoga
ta tko će me
otkinuti?

(Vladimir Mihoković Miha)