Dalibor Puljiz rukopoložen za starješinu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 14. travnja 2019. (IBA) - Na prijedlog pastora BC Betel Sisak, Miloša Komanovića, za starješinu crkve rukopoložen je Dalibor Puljiz, obzirom na dugogodišnje vjerno služenje zajednici prvenstveno u službi propovijedanja, ali i kroz ostale službe i poticaje zajednice.

Činu rukopolaganja sudjelovali su Željko Mraz, glavni tajnik Saveza SBC RH i starješina BC Zagreb Radićeva, Mirčo Manavski, pastor BC Pakrac, Ivica Horvat, pastor BC Zagreb Radićeva, Ladislav Ružička, pastor BC Karlovac. Posebno emotivno slavljenje vodili su braća Simeon Goga, Danko Tomanić i Mario Mikulić.

U uvodu je p. Komanović istaknuo važnost nadgledničke službe koju skupa s pastorom izvršavaju starješine, ali i đakoni crkve, te istaknuo potrebu da u našim crkvama odgajamo sve više ljudi koji bi bili sposobni iznijeti veći teret služenja u zajednici. U prigodnim kratkim porukama p. Horvat je kroz primjer Isusovog pranja nogu učenicima (Iv.13), tražio od brata Puljiza "da bude odvažno ponizan vođa", dok je p. Manavski istaknuo kako će doći teški trenuci kada je Krist jedino sigurno utočište gdje se možemo odmoriti i dobiti novu snagu. U prigodnoj propovijedi p. Ružička istaknuo je važnost Božjeg poziva, koje ne može biti drugo nego trajno opredjeljenje za svakog koji je pozvan u službu, i da je Krist  jedini izlaz svaki puta kada ne znamo kako bi dalje.

Željko Mraz je vodio službu rukopolaganja, koja je završena molitvom za cijelu obitelj Puljiz. U prvom obraćanju zajednici u svojstvu starješine, brat Puljiz je istaknuo potrebu iskrenog zajedništva u zajednici (1.Kor.1) i stalne borbe protiv raznovrsnog idolopoklonstva koje ga razara (Otk.2:12-29), te naglasio svoju odlučnost u borbi za Kristovo tijelo koje napreduje u ljubavi i posvećenju.

Dalibor Puljiz je rođen 1971. godine u Virovitici. Krstio ga je pastor Đuka Balaj u Daruvaru 1982. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu 1996. smjer industrijska elektronika. Sa suprugom Kristinom je u braku od 1993. Imaju šestoro djece: Dinu, Daniela, Samuela, Elija, Nou i Jakova. U službi propovijedanja je od 2006.

M.Komanović i  D. Puljiz