S Bogom u osvajanje obećane zemlje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Crikvenica 10. - 14. travnja 2019. (IBA) - U Life centru u Crikvenici održan je 8. susret 'Vrijeme s Biblijom' sa 70-tak prisutnih.

Predavačica je bila sestra Karin Rudies iz Njemačke. I ove godine Virtemberški Kristov savez iz Njemačke sudjelovao je u sufinanciranju ovog seminara pa je za učesnike to bila idealna prilika za nezaboravne dane zajedništva u proučavanju Biblije ali i zajedništva s braćom i sestrama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Sestra Karin je vrlo temeljito izlagala i tumačila Knjigu o Jošui. Tema je bila: 'S Bogom u osvajanje obećane zemlje.' Na veoma jednostavan način sestra Karin nas je povela u dublje upoznavanje Jošue koji je od mladosti služio Mojsiju i bio svjedok mnogih Božjih čuda, kojeg je Gospod pripremao za specifičan zadatak – uvesti svoj izabrani narod u obećanu zemlju. U knjizi o Jošui, koju je Karin nazvala i Knjiga o zemlji, vidjeli smo kako Bog ne želi ostati na nebu, On želi biti na zemlji, On želi imati s nama ljudima zajedništvo, mi smo djelo njegove ljubavi. Zato je izabrao izraelski narod da pokaže cijelom svijetu što znači biti ljubljen, poslušan Bogu i time blagoslovljen. Bog je izabrao baš taj komad zemlje kako bi od tamo proširio vladavinu na cijeli svijet, jer cijela zemlja treba vidjeti spasenje našeg Boga.

U tom malom komadiću zemlje Bog je postao tijelo, u tom malom komadu zemlje podignut je križ i na njemu raspet Božji Sin, ta zemlja je upila krv Božjeg Sina, u tu zemlju je sahranjen, ta zemlja je vidjela uskrsnuće Isusa, iz tog komada zemlje su poslani apostoli u svijet da prošire Božje kraljevstvo. Principi poslušnosti Božjem vodstvu su od iskona isti, jer je i Bog isti, On se ne mijenja, On vodi i izvodi svoj narod u slobodu, u blagostanje u izobilje.

Svako jutro prije obaveznog programa bio je molitveni susret kojeg su vodili Sofija i Josip Ćukić iz Umaga prema materijalu dnevnog čitanja „Vrijeme s Biblijom“, a navečer je bilo prilike za svjedočanstva kako Gospodin djeluje u nama i po nama u našem vremenu i u našim okolnostima.

Svečanost večere Gospodnje predvodio je Josip Ćukić, vjerni u službi sviranja i pjevanja bili su Zdenko i Vesna iz Zagreba i brat Slavko iz Gline. Vesna Jekić je prevodila predavanja.

Nakon dana provedenih u toplom i srdačnom zajedništvu, razišli smo se ohrabreni znajući da je Bog onaj koji oslobađa – od grijeha i smrti zauvijek. Djelo potpunog oslobođenja je jednom zauvijek završeno na križu Golgote, i svatko tko vjeruje u Isusa kao svog Spasitelja je na putu osvajanja „teritorija“, s Bogom smo uvijek pobjednici, On nas nikad neće ostaviti poražene. On drži svoju riječ za sva vremena.

Edita Turinski