Humanitarni koncert za 'Moj bližnji'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 16. ožujka 2019. (IBA) - KUD 'Zametski koren' održao je humanitrani koncert u Pastoralnom centru riječke baptističke crkve.

Subotnja večer odzvanjala je glazbom tamburaškog orkestra koji je nakon dvije godine ponovo upriličio humanitarni koncert, prihod kojega ovaj puta ide za potrebe 'Mog bližnjeg.' Veljko Ćiković, agilni dopredsjednik društva tijekom glazbene večeri upoznao je publiku s poviješću društva koje je osnovano 1922. godine, a obnovljen 1998. te otada djeluje njegujući tradiciju primorskog kraja. Uz prikupljanje financijskih sredstava cilj koncerta je bio i bolje međusobno upoznavanje članova Baptističke crkve s lokalnom zajednicom u kojemu crkva djeluje. Prikupljeno je dovoljno sredstva da se tijekom jednog mjeseca može pomoći obiteljima za koje 'Moj bližnji' redovito brine.

Orkestrom je dirigirao maestro Emil Mance, vokalne solistice su bile Vedrana Kutnjak i Mihaela Pleša. Rad Mog bližnjeg, nastalog tijekom ratnih godina 1992. predstavljen je kroz niz fotografija iz povijesti njegova djelovanja. Danas o njegovu radu brine đakon BC Rijeka, Srećko Ilišinović. Publika je bila oduševljena glazbenom izvedbom orkestra koji je izveo splet narodnih, klasičnih i filmskih numera i to je nagradila dugotrajnim pljeskom. 

Tijekom druženja, kojim završava svako događanje u Pastoralnom centru, rodile su se i nove ideje kako unaprijediti suradnju kako s KUD-om 'Zametski koren' tako i s Kulturno umjetničkom udrugom 'Sklad' iz Bakra čije je predstavnik pozdravio okupljene.