U Splitu održana sjednica Izvršnoga odbora

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Split, 9. ožujka 2019. (IBA) - Uoči nedjeljnog otvorenja novih crkvenih prostora Baptističke crkve Split, u subotu je održana sjednica Izvršnoga odbora SBC-a. Uvodnu je molitvu predvodio Ivan Vučetić.

Željko Mraz, glavni tajnik SBC-a, izvijestio je o otvarenim partnerstva s međunarodnim misijskim organizacijama i njihovim misionarima. U planu je održati zajednički sastanak s njima radi bolje koordinacije misijskih aktivnosti.

Razmatrana se financijska pitanja i raspodjela državnih sredstava za kapitalne zajedničke projekte SBC-a, te određeni nositelji zadataka u pripremi za Izbornu skupštinu koji bi se prema prijedlogu trebala održati tijekom mjeseca lipnja.

David Dobutović, voditelj kampa na Činti izvjestio je o procesu legalizacije kampa i uskoro se očekuje završetak postupka. Srednja škola u Čakovcu broji preko 450 učenika. Od nadležnog je ministarstva dobiveno odobrenje za početak obrazovanje odraslih (njegovatelji, dadilje i fizioterapeuti). 

PEV planira povratak na međunarodnu scenu, pomladiti ekipu u vodstvu, uključiti i paracrkvene organizacije kako bi se sa zajedničke platforme učinkovitije djelovalo. Na Činti će se ove godine dogoditi i PEV kamp (25 - 30. lipnja) 'Gradimo budućnost' na koji će sudionici iz članica PEV-a biti ciljano pozvani.

Razmatrana su kadrovska pitanja koja se tiču trojice pastora pripravnika i donesene odluke, kao i situacije u Murskom Središću, Sisku i Daruvaru te još nekih udruga i pojedinaca koji služe uz SBC.

Darko Mikulić, pastor u Slavonskome Brodu je izvijestio da će se 26. svibnja održati 10. susret vjernika Slavonije, a za 2020. se planira proslava 100-te godišnjice Baptističke crkve u Mačkovcu, a krajem listopada sljedeće godine Susret Baptista.